Сътресенията в МВР и митниците продължават и днес. Служебният министър

...
Сътресенията в МВР и митниците продължават и днес. Служебният министър
Коментари Харесай

Какво разказа вътрешният министър пред комисията за скандала в Митници

Сътресенията в Министерство на вътрешните работи и митниците не престават и през днешния ден. Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов направи първи коментар за следствието в Агенция " Митници " и промяната на основния секретар.

Стоянов удостовери, че е бил разпитван в прокуратурата, само че не по отношение на Живко Коцев и организация " Митници ", а по отношение на назначения в Областната дикеркция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

Вътрешният министър упрекна Асен Василев, че му е оказвал напън да назначи избран човек отпред на полицията в града. Смята и че се води акция, която да го дискредитира. Стоянов съобщи още, че Бойко Рашков го е срещнал с обвинените за контрабанда Марин и Стефан Димитрови.



" Познавам ги от министерството. Бойко Рашков срещна абслютно всички с тях. Те бяха много постоянно в министерството. Предимно Стефан ".

Според вътрешния министър има информация, че обвинените да участвали на " вечеринки " в дома на Бойко Рашков.

" В дома на Бойко Рашков, които са проведени в стеснен кръг, на които са се разпределяли задания на присъстващите кой по какъв метод да ме дискредитира до ротацията, с цел да не остана аз министър ".

- Живко Коцев бил ли е?

Калин Стоянов, министър на вътрешните работи: Това е в развой на изясняване. ++++

Българска национална телевизия: Как ще върнете доверието в Министерство на вътрешните работи? Не смятате ли, че това е прекомерно огромен скандал?

" За страдание това е прекомерно огромен скандал. Ще останат тежки, отрицателни репутационни вреди както към длъжността основен секретар, по този начин и към Министерство на вътрешните работи и страната като цяло ".

Стоянов удостовери и че е бил разпитван в прокуратурата, само че не по отношение на Живко Коцев и абсурда в " Митници ", а по отношение на назначения в ОДМВР-Хасково. По думите му лица, измежду които и някогашният финансов министър Асен Василев, са му оказвали напън да назначи избран човек отпред на полицията в града. Пред народните представители Калин Стоянов описа част от диалога си с Василев.



" Асен Василев попита " Какво става, какво се случва? Защо не назначаваш Хаджиев ". Аз му споделих, че няма по какъв начин да стане на този стадий. После разбрах, че е имало мнения от негова страна, че едно нещо е изискал от мен и аз не съм го приключил ", разяснява Стоянов.

От Има Такъв Народ обявиха, че комисията би трябвало обърне внимание дали и каква е била ролята на Асен Василев в опитите за въздействие върху силото ведомство.

" Асен Василев не е като да не е забъркан. Контрабанден канал не може да мине през страната, без да се стига по веригата с защита на високо равнище ", разяснява Тошко Йорданов - Има Такъв Народ.



От ГЕРБ желаеха инспекция на визитите на Димитрови в Министерство на вътрешните работи.

" Може ли да поемете ангажимент, че ще извършите информация и ще предоставите на комисията информация по тези въпроси ", сподели Рая Назарян - ГЕРБ.

" Аз не съм виждал по-сериозен скандал от 30 годишната си процедура от този ", разяснява Йордан Цонев - Движение за права и свободи.

" Първата част бяхме очевидци на тежък бракоразвод на сглобката. Не се радваме. Това демонстрира разпада на държавните институции ", счита Румен Гечев - Българска социалистическа партия.

" Прокуратурата влиза в ролята си на бухалка на база на клюки и внушения. Прокуратурата да излезе от режим на кинопрожекция и да стъпва на обстоятелства ", прикани Венеция Нецова - Ангова - ПП-ДБ.

Заседанието на комисията продължи близо два часа.

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР