Съществуват стотици планети като Земята. Това е теорията за строежа

...
Съществуват стотици планети като Земята. Това е теорията за строежа
Коментари Харесай

Роден астроном: Има стотици планети като Земята

Съществуват стотици планети като Земята. Това е теорията за градежа на Вселената на българския астроном Димитър Съселов, който работи в Харвард, оповестява Си Ен Ен.

Ученият освен твърди това, само че и е показал доказателствата за изказванието си на конференция в Оксфорд.

Съселов е посочил на сътрудниците си астрономи графики, с които потвърждава, че в Млечния път са открити 140 планети, чиито радиус не надвишава този на Земята.

 Роден астроном: Има стотици планети като Земята

Според българския академик масата на тези небесни тела е сходна на нашата планета и разумно може да се допуска за съществуването на други цивилизации.

Откритието си Димитър Съселов е направил благодарение на телескопа " Кеплер ". Уредът е финансиран от НАСА и е прочут с високата си сензитивност. Проф. Съселов отбелязва, че откривателите, работещи с " Кеплер ", се надяват в последна сметка да открият към 60 " нови Земи ", посочи уеб сайтът ScienceNOW.

На конференцията българинът е прецизирал, че към този момент има към 700 планети - претенденти, т.е. такива, за които следва да се потвърди, че са от категорията на Земята.

Димитър Съселов е на 48 година Българският астроном е шеф на Харвард-Смитсониън Център по астрофизика и на новия мултидисциплинарен център Origins of Life Initiative, който събира учени от разнообразни области за проучване на живота в подтекста на Вселената. Астрономът е роден е в София, наследник е на архитекта Димитър Съселов и внук на създателя на исторически студии за прабългарите, Димитър Съселов.

В същото време учени от НАСА откриха на Марс скали, за които считат, че съдържат остатъци от античен живот. Камъните са на към 4 милиарда години. Учените споделят, че в случай че е съществувал живот на Марс, то в скалите би трябвало да е останало някакво очевидно доказателство за това.

Камъни, открити на Червената планета, съдържат карбонат и са сходни на тези в Австралия, които откриватели използваха, с цел да открият остатъци от най-древните жители на Земята.

Учените за първи път откриха карбонат и в скалите на Марс през 2008 година. Това изобретение провокира вдъхновение, защото нормално карбонатът е смята за неоспоримо доказателство за съществуване на живот, съобщи Военновъздушни сили.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР