САЩ ще ограничат визите за злоупотребяващите с търговски шпионски софтуер,

...
САЩ ще ограничат визите за злоупотребяващите с търговски шпионски софтуер,
Коментари Харесай

САЩ ще забранят визите за злоупотребяващите с шпионски софтуер и производителите, които им продават

Съединени американски щати ще лимитират визите за злоупотребяващите с търговски шпионски програмен продукт, в това число тези, които продават злотворен програмен продукт, разбиващ криптирането, в опит да овладеят разрастващия се мултимилиарден програмен продукт доларова промишленост, която е обвързвана с репресиите против дисиденти по света.

Забраната за издаване на визи е предопределена да накаже в допълнение производителите на шпионски програмен продукт, които са правдиво упрекнати в добиване на „ финансова полза “ от продажбата на боен програмен продукт на страни, които злоупотребяват с него, съобщи държавният департамент на Съединени американски щати в понеделник.

Забраната следва изпълнителна заповед от март 2022 година, която не разрешава на всяка държавна организация на Съединени американски щати да закупува шпионски програмен продукт от производители, правдиво упрекнати в продажба на страни, които злоупотребяват с него. През ноември 2021 година Министерството на търговията на Съединени американски щати сложи в черен лист израелската NSO Group, компанията, подкрепяна от частен капитал, която е пионер в промишлеността.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР