Със засаждане на 60 дървета беше отбелязан Денят на българската

...
Със засаждане на 60 дървета беше отбелязан Денят на българската
Коментари Харесай

В Златица засадиха 60 дървета по програма „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН

Със засаждане на 60 дървета беше маркиран Денят на българската община и локалното самоуправление в община Златица. Това е следващото облагородяване на града в границите на самодейността „ Нашето зелено на следващия ден “ на Група ГЕОТЕХМИН, част от Благотворителната стратегия „ Българските добродетели “. За 2020 и 2021 година са засадени над 400 дървета и шубраци. Фиданките към този момент красят елементи от ул. „ Кашана “, която се ремонтира със средства на фирмите от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД също по Благотворителна стратегия „ Българските добродетели “. Очаква се ремонтните действия да приключат скоро. По програмата на улицата ще бъде сложено и ново LED осветяване.


-->
„ Трета година означаваме 12 октомври със засаждане на дръвчета по реновираните улици на община Златица. Специално избрахме ул. „ Кашана “, тъй като тя е емблематична в плана за възобновяване на седем улици, по който ние работим - подменяме тръбопровод, асфалтова настилка, тротоари и улично осветяване. Финансовата поддръжка, която ни оказват Група ГЕОТЕХМИН и сдруженията - Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД ни дава опция да осъществяваме този план “, сподели кметът на Златица инж. Стоян Генов. Той благодари персонално на проф. Вутов и на ръководителите и на екипите на компаниите за обезпечените средства и акцентира, че те постоянно са помагали на общината.

„ Предимство за мен и моите сътрудници е, че можем да пътуваме на всички места и можем да съпоставяме и оценяваме труда, който поставят кметовете и общинските администрации, с цел да се развиват обитаемоте места и сме още по-щастливи, че тук можем да забележим извънредно положителната взаимна работа сред общината и огромния бизнес “, сподели Силвия Георгиева – изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България. Тя благодари от името на УС на организацията на проф. дтн инж. Цоло Вутов и Доминик Хамерс за интелигентния и резистентен метод, по който оказват помощ на обитаемоте места, в които оперира Групата.

„ Група ГЕОТЕХМИН е дълготраен сътрудник на общините от Средногорието. Важно за нас е освен да развиваме нашия бизнес, а и да сме част от устойчивото и сполучливо развиване на района. Затова посредством нашата стратегия „ Българските добродетели “, учредена от шефа на Геотехмин ООД проф. дтн Цоло Вутов, поддържаме планове, които са значими за общините. Ремонтираме улици, лечебни заведения, учебни заведения, вършим ново енергийно дейно осветяване, озеленяваме и други Целта е да покачваме качеството на живота на локалното население, тъй като тук, също по този начин, живеят и нашите чиновници “, сподели изпълнителният шеф на Геотехмин ООД.

Програмата „ Нашето зелено на следващия ден “ на Група ГЕОТЕХМИН е основана през 2011 година От 2020 година тя се реализира с дарения на четири сдружения – Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. Представители на общините дефинират площите и подобаващите типове за озеленяване, съгласно климатичните особености, локалните почвени характерности и т.н.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР