Със символика бе наситена срещата на президента на Република Кипър

...
Със символика бе наситена срещата на президента на Република Кипър
Коментари Харесай

Фон дер Лайен от Никозия: ЕС подкрепя обединението на Кипър

Със символика бе наситена срещата на президента на Република Кипър Никос Христодулидис с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Никозия. 20-ата годишнина от присъединението на страната към Европейски Съюз е едно от най-важните събития в актуалната история на Кипър и е оказало позитивен резултат върху икономическото, политическото и общественото развиване, акцентира Христодулидис.

Двамата с Фон дер Лайен засадиха маслиново дръвче до входа на президентския замък. Христодулидис акцентира, че напъните на държавното управление са ориентирани към преустановяване на окупацията и обединяването на Острова.
Като жители на Кипър се усещаме горди, че принадлежим към най-успешната мирна самодейност в света. Създадена за консолидиране на мира, сигурността и съдействието и развила се в една от най-силните стопански системи в света, със мощна ценностна система и геостратегически отпечатък.
Никос Христодулидис – президент на Република Кипър

Инвестираме доста в мирния план за преустановяване на окупацията и обединяването на страната ни.

Председателят на Комисията открои изгодите от участието на Кипър в Европейски Съюз и благодари за филантропичния кулоар до линията Газа – план, в който кипърското държавно управление играе водеща роля.
Европа е повече от съюз. Тя е нашата татковина. И като приказваме за родината, по случай 20-ата годишнина, желая да видя този хубав остров още веднъж единен. Особено за вас, младежите, които сте бъдещето на Европа.
Урсула фон дер Лайен – ръководител на Европейска комисия

В обръщение, публикувано от делегацията на Европейска комисия в Никозия, Фон дер Лайен акцентира, че Европа постоянно ще бъде на страната кипърците в напъните за разрешаването на „ кипърския въпрос “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР