Сърбия обяви тридневен траур от 5 до 7 май след

...
Сърбия обяви тридневен траур от 5 до 7 май след
Коментари Харесай

Тридневен траур в Сърбия, след като седмокласник застреля 8 деца, 1 охранител и рани още шестима ученици

Сърбия разгласи тридневен печал от 5 до 7 май след стрелбата в учебно заведение в Белград. При произшествието починаха 8 деца и един охранител. Още шестима възпитаници и един преподавател са ранени, оповестява сръбското Вътрешно министерство, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

За офанзивата е арестуван възпитаник от седми клас. Момчето употребило револвера на татко си. Сигналът за стрелбата в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " е получен към 08:40 ч. в сряда сутринта. Трагедията се разиграла в час по история.

Медици от локално лечебно заведение дадоха информация за признатите при тях две момчета на 13 години и едно момиче. Момчетата били в устойчиво положение, само че момичето имало огнестрелна рана в главата и било подложено на животоспасяваща интервенция.

По последна информация момчето е на 13 години, а не на 14, както се смяташе до момента, разгласи прокурор в Белград. Именно, тъй като не е навършило 14, то няма да бъде подведено под наказателна отговорност, защото съгласно закона в Сърбия, подсъдими могат да бъдат лица навършили 14 години. Министърът на образованието Бранко Ружич сподели, че нападателят е бил унизен от своите съученици и е бил обект на принуждение от тяхна страна.

Стрелецът е бил първенец. “Незабавно след случая полицията е арестувала на мястото на престъплението детето - Коста Кечманович, роден на 30-и юли 2009-а година. Намерено е и оръжието на закононарушението ”, съобщи Веселин Милич, шеф на полицията в Белград.

Младежът е възнамерявал всичко авансово - в раницата му са били открити четири коктейла " Молотов " и скица на класната стая. „ Той призна, че е възнамерявал закононарушението. Това е лист на децата, които е считал да екзекутира. Направил е проект по какъв начин да влезе и излезе от учебното заведение, който е открит на бюрото му. И както самият той сподели, определил е главните цели. Изглежда малко като от видеоигра или филм на ужасите, което демонстрира, че е възнамерявал в детайли по какъв начин да влезе, в коя класна стая и по какъв начин да екзекутира всяко дете ”, акцентира Милич.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР