Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков сподели допълнителна информация във връзка

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков сподели допълнителна информация във връзка
Коментари Харесай

Кирил Петков: Пътувам с автомобил на НСО, защото получих заплаха за живота си

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков показа спомагателна информация по отношение на злополуката с колата на НСО, при която почина мъж, а друга жена беше тежко ранена.

Инцидентът стана мотив за серия рецензии: от скоростта на придвижване на служебния автомобил до това кой има право да употребява профилиран превоз по време на предизборна акция.

" Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за доста хора няма граници на човешкото - всичко се употребява за кални политически внушения. Няма да им давам отговор, само че е значимо обществото да знае няколко обстоятелството, с цел да не го заблуждават озверели политици, за които явно граници няма ", написа Петков в своя обява във Facebook.

По думите на политика защитата му е била свалена от НСО през януари 2023г. Това обаче се е трансформирало, откакто в Министерство на вътрешните работи постъпва сигнал за директна опасност против живота му.

" Знам, че поради смяната на нашата България, за която се боря, си навличам и доста недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за опасност се разпореди и непрекъснато полицейско наличие пред дома ми. Така че тази защита изобщо не е “придобивка ” от властта и не поисквам на никого заради такава причина да му се назначава защита. Не се върша на воин, просто спекулациите по тази тематика бяха ужасяващи и желая хората да знаят истината ", написа съпредседателят на ПП-ДБ.

Петков споделя, че по време на случая е седял на задната седалка от дясно - наложителното му място по протокол.

" В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен диалог с моя екип като случаят се случи по време на този диалог. Затова не следях придвижването и по какъв начин се случи всичко. Много скърбя за загубата на живота на лидера и в този момент просто се надявам, че бързата реакция на хората от спешна помощ и пожарната, хората, които незабавно се притекоха на помощ, да докара до спасяването най-малко на живота на Красимира, посредством и на невероятния екип в болничното заведение сега ", добавя той.

Инцидентът се случи в четвъртък следобед. Кола на НСО, в която е пътувал съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, се сблъска с друга кола, където са се возили мъж и жена над 60 години. Водачът на другия автомобил умря, а положението на жена му все още остава тежко. Тя е настанена в болница във Варна с голям брой контузии.

Военната прокуратура в Сливен се зае със случая.

" Нито сме бързали за нещо, нито е имало указания да се бърза - следващи ужасни медийни спекулации ", акцентира Петков.

" Знам, че е предизборна акция, и доста политици са безусловно озверели, само че истината би трябвало да се споделя и дори рецензиите на база истина са доста по-съдържателни, в сравнение с мръсни кални удари на база неистина ", прибавя още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР