Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев, както

...
Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев, както
Коментари Харесай

Бивши министри ще водят листи на ПП-ДБ. Денков е спряган за водач в два района

Съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев, както и някогашният министър председател Николай Денков евентуално ще са водачи на две листи за идните парламентарни избори. Това излиза наяве от информация на изданието " 24 часа ".

Формацията към този момент е съвсем подготвена с подредбата на листите за вота, като крайният период за регистрацията е 7 май.

Академик Николай Денков ще е евентуалният лидер в Шумен и Бургас. На предходните парламентарни избори през 2023 година първи в листата беше Константин Бачийки. Неговата партия " Средна европейска класа " обаче разгласи по-рано, че.

Начело на две листи ще бъде и досегашният финансов министър Асен Василев - в родния си град Хасково и в Пловдив-град, където на предходния парламентарен избор водач беше Никола Минчев. Този път Минчев ще взе участие единствено като претендент за член на Европейския парламент. Неговият сътрудник Искрен Митев ще направи същото.

В столицата Кирил Петков и Христо Петров ще водят две от трите листи в София. Третата евентуално ще бъде непокътната за Христо Иванов от " Да, България ".

Двама министри от кабинета " Денков " също ще вземат участие на тези избори. Това са досегашният министър на стопанската система Богдан Богданов, който ще води листите в Плевен и Пловдив-област, и някогашният районен министър Андрей Цеков, който е номер едно в листата за Благоевград.

Бившият шеф на кабинета " Петков " Лена Бориславова още веднъж ще се опита за депутатското място, само че не е ясно дали ще бъде лидер на листа. Самата тя удостовери с обява във Фейсбук, че ще взе участие на изборите, само че в случай че бъде определена ще се откаже от депутатския си имунитет по отношение на

През 2023 година Бориславова беше претендент за народен представител, само че напусна поста си единствено след няколко дни, с цел да се концентрира върху акцията на групировката за локалните избори.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР