Сапарева баня предлага нова атракция за гостите, които посещават курортната

...
Сапарева баня предлага нова атракция за гостите, които посещават курортната
Коментари Харесай

Сапарева баня с нова атракция за туристите - летене с балон

Сапарева баня предлага нова атракция за гостите, които посещават курортната община. Туристите и локалните поданици ще могат да тестват нещо друго и вълнуващо - хвърчене с балон, оповестяват от общинската администрация.



“Идеята ни хрумна, когато преди няколко месеца посетихме региона на Белоградчик. Над чудните скални явления там, с превъзходна панорамна панорама, се оферираше точно такава атракция. Намерихме координати на компанията, поехме самодейността и ги поканихме да осъществят полети и при нас ”, показа кметът на Сапарева баня Калин Гелев.



Той разясни, че атракцията, която е емблематична и обичайната за Кападокия, се предлага на доста малко места у нас.

“Това е опция за един панорамен взор, да добиеш визия отвисоко за мястото, което си посетил ”, сподели Гелев. Полетът на балони ще потегля от региона на летището край Сапарева баня.

Времето обаче е определящо дали да се издигне, а вятърът пък задава курса. Предвиждат се два вида полети - в границите на цялостен час и за 30 мин. Възможностите за подобен вид развлечение ще бъде единствено през уикендите. Ще могат да се качват до 4 пасажери, в случай че се развие атракцията по нататък ще се предлага и за 6, и за по 8 пасажери. Координати за връзка с уредниците на полетите могат да се намерят в Информационния център при Гейзера, както и по хотелите. През миналия уикенд бе демонстрирано и първото издигане на балон с парещ въздух в Сапарева баня. Това стана при емблематичния за общината 103-градусов Гейзер. А първите пасажери на балона бяха деца от общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР