Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс призова бизнеса да инвестира повече

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс призова бизнеса да инвестира повече
Коментари Харесай

Бил Гейтс и Джон Кери пред Давос: Частният сектор може да ни изведе от климатичната криза!

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс прикани бизнеса да влага повече в нововъзникващи зелени технологии, защото борбата против климатичните промени би трябвало да бъде ускорена, съобщи Си Ен Би Си.

Във видеоконферентна връзка, част от тазгодишното онлайн издание на Световен стопански конгрес в Давос, Гейтс сподели, че поддръжката и вложенията на частния бранш са от основно значение, с цел да станат новите технологии по-широко налични.

Екологични разработки в сферите на зелен водород, непосредствено хващане на въздух и чисто авиационно гориво към този момент съществуват, само че огромните предприятия би трябвало да оказват помощ както за реализирането на плановете, по този начин и да станат клиенти, употребяващи интензивно тези артикули, с цел да могат цените им да паднат и те да станат по-достъпни.

„ В края на краищата всичко опира до стопанската система. Свързването на тези нови технологии с огромни компании, които имат опцията да ги създават в мащаб, е нещо, на което би трябвало да се отдели незабавно внимание “, сподели Гейтс.

Неговите мнения идват няколко месеца след Конференцията на Организация на обединените нации за климата в Глазгоу COP26, по време на която рекорден брой представители на частния бранш поеха задължения за битка с климатичните промени.  

В това число влиза и First Movers Coalition – самодейност за вложения в устойчиви технологии, инициирана от Световния стопански конгрес и офиса на специфичния делегат на президента за климата Джон Кери на Съединени американски щати.

Кери също взе присъединяване в „ цифровия Давос “, като съобщи, че „ невижданата ангажираност на частния бранш “ по време на COP26 е жизненоважна част от решението на казуса с климатичните промени.

„ Нито едно държавно управление в света няма парите, от които се нуждаем, с цел да повлияе на този преход “, сподели Кери. „ Това ще създадат вложенията от частният бранш. Това е нещото, което ще ни измъкне от тази дупка “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР