Съоръжението било така изградено, че да пази близките населени места

...
Съоръжението било така изградено, че да пази близките населени места
Коментари Харесай

Кметът Георги Димитров успокои: Няма опасност за Карнобат от взривове в Погребите

Съоръжението било по този начин построено, че да пази околните обитаеми места

" Няма заплаха за и околните обитаеми места от гърмежите, които станаха в оръжейните хранилища в местността „ Погребите “. "   Това сподели кметът на днешната общинска сесия.

Повод за коментара му стана запитване на общинския консултант от Българска социалистическа партия Мирослав Спасов, който се интересуваше дали общината е направила инспекция на обекта и какво може да се направи, с цел да се подсигурява сигурността на околните обитаеми места.

Припомняме, че в тези хранилища, благосъстоятелност на Емилиян Гебрев, за повторно има случай . Предишният бе в средата на предишното лято, като и до момента повода за оня случай не е обществено известна. И надали в миналото ще стане.

Местните поданици обаче с право се тормозят, тъй като гърмежите в събота против неделя бяха ужасяващи. Виждаха се чак от Бургас. Нито един върховен представител на страната не излезе да успокои популацията и се наложи през днешния ден кметът да се намеси. 

Тази компания има складовете от 17 януари 2012 година. Отношенията й с Общината са свързани единствено с заплащането на налог здания и такса боклук . До сегашния миг, за 11 години, са платени към 50 хил.лева налози. Лично аз съм влизал единствено един път там. Този парцел съставлява една чаша за кафе с плоско дъно, като в най-долната част са едни портали, водещи към подземия, където се съхраняват боеприпасите. Боеприпаси там не съм виждал, влизал съм когато закупиха парцела от Министерството на защитата, преди действително да стартират да го употребяват. Защо не съм влизал ли? Законът за боеприпасите, оръжията и взривните субстанции лимитира нашия надзор. Кмет и Община въобще не съществуват. Контролните органи са Министерството на вътрешните работи, комисиите по оръжието и боеприпасите и Министерството на околната среда и водите “, сподели кметът Георги Димитров и продължи:

Нито са ясни аргументите за пожара, нито знам по кое време ще станат ясни. Провеждат се обследвания, формирано е досъдебно произвеждане, тук са ДАНС и Национална следствена работа. Това, което е поискано като подпомагане от Общината са поемни лица, които подписват декларация за конфиденциалност. Това, което мога да кажа изрично е, че няма заплаха за жителите на общината. На идващия ден е направено проучване на чистотата на въздуха. Там даже и да има гърмежи, осколките не могат да стигнат до Карнобат и околните обитаеми места, тъй като вълната е ориентирана нагоре във въздуха. Съоръжението, както споделих, съставлява една чаша “

Кметът е отчаян, че Законът не му дава никакво право да прави надзор на сходни обекти, а главните въпроси на жителите са ориентирани точно към него.

Вижте още какво сподели Георги Димитров:



На днешното 41-о постоянно съвещание на Общинския съвет в работен порядък се одобриха 20-те точки от дневния ред.

По-интересните от тях касаеха закупуване на нов автомобил – сметосъбирач, защото един от старите, както кметът се изрази, се „ счупил на две “ . Средствата – към 250 хил.лева ще бъдат обезпечени от постъпленията, които са наложени по отношение на чл.65 от Закона за запазване на околната среда и няма да тежат на общинския бюджет.

Взе се решение и за продажба на една от старите коли за спешна помощ на МБАЛ Карнобат, която била с пробег от над 300 хил.километра и към този момент била над 15 години. Болницата е добре обезпечена и има други два автомобила за парамедиците, сподели кметът Георги Димитров.

На сесията се одобри и стратегия за преодоляване на популацията на бездомните кучета.

В края на съвещанието стана ясно, че компанията, която ВиК Бургас е наела, с цел да подменя водопровода изпъва нервите на карнобатлии, защото не стопират локално водоснабдяването единствено за улицата, която работят, а за големи региони и по този начин оставят жителите на общинския център без вода в жегите:

Вижте какво сподели кметът Георги Димитров по тази тематика:


 Общинските съветници на ГЕРБ - Антоанета Стоянова (вдясно), Антоанета Пенева и Драгомир Вълчев  Мирослав Спасов, общински консултант от БСП  Екипът на кмета Георги Димитров  Общинският консултант от ГЕРБ Христо Георгиев (вдясно) до него са Веселин Калев и Ганчо Танев
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР