Саня Борисова е родена на 9 март 1983 г. във

...
Саня Борисова е родена на 9 март 1983 г. във
Коментари Харесай

Саня Борисова за Ники Илиев: Свързват ни много неща

Саня Борисова е родена на 9 март 1983 година във Видин. Средното си обучение приключва в СОУ " Св. св. Кирил и Методий " в профилирана паралелка по изобразително изкуство. Приета е за студентка в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ", само че още след първата година отпътува при родителите си в чужбина.

Родителите й живеят от дълги години в Италия, а сестра й Ирена работи като основен изпълнителен шеф на една от най-престижните сватбени организации в Дубай, Обединени арабски емирства. След завръщането си в България записва и приключва актьорско майсторство в Театралния лицей " Любен Гройс ". Първите си изяви и функции прави още на 16 години, а незабавно след дипломирането си взе участие в няколко доста сполучливи кино лентата, напомня " България Днес ".

- Саня, по какъв начин се роди любовта ви към киното?

- Няколко години преди да завърша междинното си обучение, се роди ползата ми към киното. Спестявах парите, които родителите ми даваха за закуска, и вместо да закусвам, си наемах видеокасети. Обичах да виждам филми с приятелки, да си избираме обичана тематика, да смъкваме реплики и да разиграваме подиуми. Първо при мен се зароди режисьорът, а по-късно артистът.

- Как станахте една от най-популярните български актриси?

- Като дете мислех, че ще стана художник. Рисувах непрекъснато. От събуждането до заспиването единствено това ме вълнуваше. Но истината е, че в никакъв случай не съм гледала на рисуването като на сериозна специалност, а по-скоро го одобрявах за занимание. Когато трябваше да избера накъде да потегли, пристрастеността ми към киното и театъра надви. Още нямах 18 години, когато гледах първото театрално зрелище в София - " Опасни връзки " на Лилия Абаджиева. Това ме накара да се влюбя в театъра и да аплайвам в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ". Приеха ме незабавно, а още втори курс ме взеха за основната роля в българския сериал " Забранена обич ", който беше най-голямата ми школа. От там потеглиха триумфите ми в актьорството.

- Родителите ви подкрепяха ли ви в решението ви да следвате актьорско майсторство?

- Те в никакъв случай не са ме спирали от нищо, само че се опитваха да ме вразумят, че не е моето. Аз съм прекомерно внимателен и интровертен човек, с цел да се занимавам с подобен вид специалност. Тъй като междинното ми обучение беше със специализация изобразяване, те чакаха да стана художник.

- Коя е ролята, която в никакъв случай няма да забравите?

- Всички функции помня и обичам, само че обичана ми е Магдалена от " Чужденецът ". Коренно друг облик от моята същина, само че забавен и сладостен за игра. Аз самата си вкарвах повече провокации, даже това да приказва героинята ми на бански акцент беше мое предложение.

- Как решихте да влезете в ролята на режисьор?

- Преди няколко години ме поканиха да преподавам в университет, само че се оказа, че ми е нужна магистърска степен. Прецених, че е време да опитам и това предизвикателство, и вместо да продължа с това магистратурата ми да е като бакалавъра - актьорско майсторство, взех решение да запиша постановка. Филмът, който сега върша, ще е моя тапия работа.

- В новия ви филм с Ники Илиев играете дружно, има ли вяра, че ще се съберете?

- Не мога да предричам бъдещето, само че с Ники сме разграничени от доста години. За цялото това време ние останахме с доста хубаво отношение един към различен. Свързват ни доста неща също така, че преди време сме били брачен партньор и брачна половинка. Споделяме общи ползи и усет и имаме 3 кино лентата, основани дружно. Ние сме доста положителни другари и постоянно се поддържаме. За мен е значимо, когато си обичал един човек, той да остане в живота ти.

- Къде ще прекарате Коледа и Нова година?

- На 24 декември ще хвърча за три седмици в Дубай при родителите и сестра ми. Имаме традиция със фамилията да се събираме по коледните празници, а от време на време оставам и за Нова година. Сега ще остана по-дълго, тъй като снимачният развой ме измори и ще нуждая се да се възстановя.

- Какво ще има на трапезата ви за Бъдни вечер?

- До 23 декември ще работя и по тази причина няма да мога да се включа в приготовленията на трапезата за Бъдни вечер. Със сигурност ще има постни ястия, които майка ми и сестра ми ще подготвят. На 25-и аз ще поема щафетата, защото доста обичам да сготвям. Все още нямам меню, само че съм се спряла на няколко предписания, в това число от интернет.

- Мислили ли сте си да се преместите в чужбина?

- Мислила съм доста пъти да се преместя в Дубай. Ако имаше спектакъл и кино, от дълго време щях да съм отпътувала, само че не мога да си показва живота си без това изкуство. Страстта към изкуството ме задържа в страната ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР