Прокурорите от Албакърки възприемат нов подход за борба с кражбите на дребно

...
САНТА ФЕ, Н.Мексико (АП) — Прокурорите в най-големия градски район
Коментари Харесай

САНТА ФЕ, Н.Мексико (АП) — Прокурорите в най-големия градски район на Ню Мексико поемат всички случаи, включващи кражби на дребно, включително дребни кражби от магазини, в опит да наложат нов щат санкции срещу координираната престъпност на дребно.

Окръжният прокурор на района на Албакърки Сам Брегман и губернаторът на Ню Мексико Мишел Лухан Гришам във вторник обявиха подхода за борба с престъпността на дребно.

Преди това полицаи в в района на Албакърки често се обработват санкции за престъпление за кражба от магазин на стоки на стойност под 500 долара. Прокурорите казват, че след това могат да консолидират свързаните случаи на кражби на дребно за период от 90 дни и евентуално да повдигнат обвинения в углавни престъпления.

Lujan Grisham подписа закон през април за създаване на нова категория „организирана престъпност на дребно“ и по-строги наказания за организирана кражба на стоки от магазина, тъй като търговците на дребно подчертаха загубите от координирани кражби.

„Хората трябва да могат да отидат в магазина, без да се страхуват. На собствениците на фирми също им е писнало“, каза Брегман, обявявайки новия подход към съдебното преследване. „Смятаме, че тези нови промени ще подведат под отговорност многократните крадци.“

В Ню Мексико и извън него големите търговци на дребно се опитват да ограничат кражбите, като същевременно не ядосват купувачите, тъй като заключват изложените ежедневни артикули. Нов федерален закон изисква от онлайн пазарите да проверяват продавачи с голям обем на своите платформи на фона на засилени опасения относно престъпленията в търговията на дребно.

Lujan Grisham каза, че новият подход в целия окръг Берналило ще помогне да се осигурят последователни и ефективни усилия за борба с кражбите на дребно и освободете полицейски служители, за да се справят с други опасения за обществената безопасност.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР