Самолетите на изпълнителната агенция Борба с градушките обработвали облаците над

...
Самолетите на изпълнителната агенция Борба с градушките обработвали облаците над
Коментари Харесай

Самолетите на Борба с градушките обработвали облаци над Дулово, щетите са ограничени

Самолетите на изпълнителната организация " Борба с градушките " обработвали облаците над община Дулово, което е понижило вредите от падналата градушка на 6 август, оповестиха от пресцентъра на министерството на земеделието и храните.

От организацията оповестяват, че противоградовата отбрана е почнала в 9:50 часа на 7 август и е траяла до 15 часа, като са изстреляни 54 палки и 288 пиропатрона. Благодарение на дейностите на ИА „ Борба с градушките “, доста е понижен размерът на ледените зърна, а продължителността на дъжда и вредите са лимитирани. Поради нахлуване на облака в методите за политане и кацане на летище Варна работата по култивиране на облака е прекъсната, което е довело до формиране на нов лед в него и градушка в обособени региони на община Дулово.

Освен отбраната със самолетен прийом, в неделя са изстреляни и 659 противоградови ракети, от които максимален брой са за отбрана на земеделските земи в областите Пловдив, Стара Загора, Сливен и Хасково.

Активният сезон за противоградова отбрана със самолетен прийом влезе в действие от 5 август и обгръща аграрни територии с приблизителна повърхност от 30 млн. дка, в северна, централна и североизточна България. За осъществяването на активността се употребяват 3 самолета. Самолетите са оборудвани със система за запалване на палки, като оптималният брой на палките е 72 на всеки аероплан. Допълнително самолетите са оборудвани със система за изстрелване на пиропатрони, чийто оптимален брой е 192 за всеки аероплан, излиза наяве от изнесените данни на организацията. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР