Самолет C-27J Спартан с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна

...
Самолет C-27J Спартан с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна
Коментари Харесай

Семейството на изпаднала в мозъчна смърт туристка спасява болни българи с органите й

Самолет C-27J " Спартан " с екипаж от 16-а авиационна база " Враждебна " от състава на Военновъздушните сили (ВВС) е обезпечил въздушен превоз на медицински екипи по искане на Министерството на здравеопазването.

Самолетът с пълководец капитан Николай Георгиев, втори водач старши лейтенант Калоян Атанасов и борден инженер майор Мирослав Пипев, е изхвърчал за летище " Варна " в 17:28 часа на 19 юли. Машината е била готова за полета от инженерен състав с началник лейтенант Мартин Георгиев, оповестиха от Министерство на защитата. Два медицински екипа - от Военномедицинска академия и от УМБАЛ " Александровска ", са превозени от София до Варна и назад за зародила донорска обстановка в УМБАЛ " Света Марина " в морския град. В 23:58 часа нощес самолетът е кацнал назад на летище " Враждебна ".

От варненската болница осведомят, че донорът е 50-годишна задгранична гражданка , непрекъснато пребиваваща в Германия, която по време на лятната си почивка в България получила тежък мозъчен кръвоизлив . Въпреки напъните на лекарите, дамата изпаднала в мозъчна гибел . " Семейството незабавно даде единодушието си да дарят опция за нов живот на тежко заболели българи ", изясни началникът на Клиниката по анестезиология и и интензивно лекуване и координатор по донорство в лечебното заведение Вилиян Платиканов . След дълги документални процедури на интернационално равнище през вчерашния ден в операционните на УМБАЛ " Св. Марина " са извадени двата бъбрека и черния дроб на донорката.
 Самолет на Военновъздушни сили транспортира столични медици за донорска обстановка във Варна
Самолет на Военновъздушни сили транспортира столични медици за донорска обстановка във Варна

Екипи от ВМА и УМБАЛ " Лозенец " са превозени до варненската болница " Св. Марина " и обратно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР