Само преди два дни отборът на България за Купа Дейвис

...
Само преди два дни отборът на България за Купа Дейвис
Коментари Харесай

След близо 3-часова битка: Кузманов откри победоносно участието си в Генуа

Само преди два дни тимът на България за Купа " Дейвис " разгроми с 3:0 победи гостите от Южна Африка и по този начин нашите момчета си осигуриха класиране за съдбоносен плейоф, в който ще играят за нанагорнище в Световна група I. И този път значима част от отбора ни беше нашата втора ракета Димитър Кузманов, чийто триумф ни даде преднина в конфликта, а оттова насетне нямаше проблеми за българите да се поздравят с крайния успех.

Самият Мико пък незабавно отпътува за италианския град Генуа, където беше декларирал присъединяване на Чаланджър конкуренция. Това се явява и последна инспекция за пловдивчанина преди началото на Sofia Open, а любопитното е, че шампионатът се организира на червени кортове и родният ни представител няма да има съвсем никакво време да се приспособява към твърдата настилка в " Арена Армеец ".

Днес Кузманов изигра дебютната си среща от въпросното съревнование, като беше замесен в близо тричасовка борба с квалификанта Андрей Чепелев, но въпреки всичко откри сили да пречупи съпротивата на руснака - 6:3 2:6 6:3. В идващия кръг на нашия съотечественик му следва още по-тежко тестване, тъй като ще премери сили с един всред Стефано Травалия (номер 193) и втория подложен Тиаго Монтейро (номер 66).

Първият сет се развиваше чудесно за Мико, който минаваше с лекост през личните си подавания и в същото време постоянно притискаше противника си от ретур. Самият Чепелев срещаще съществени компликации с началния си удар, което се дължеше на множеството позволени двойни неточности от негова страна. Това разреши на българина да осъществя пробив, а след това той отрази два следващи брейкбола, с цел да поведе с 4:1 гейма и оттова насетне нямаше проблеми със затварянето на частта в своя изгода.

Кузманов незабавно отмъкна съперниковия сервис за начало на втория сет, но внезапно играта му тотално се срина и грешките заваляха от негова ракета. Квалификантът пък се възползваше непроменяемо от неубедителните втори подавания на по-високоранкирания тенисист и се стигна до такава степен, че втората ни ракета не можа да отбрани нито един път началния си удар в хода на частта и закономерно спечелилият щеше да бъде несъмнено в съдбоносен сет.

Там пловдивчанинът съумя да реализира пробив в третия гейм, възползвайки се от общо шестата си опция. Руснакът надалеч не се беше отказал и не спираше да въвлича родния ни представител в продължителните замени от дъното на корта, само че Кузманов показва забележителна резистентност, задържайки преднината си до последно и справедливо се поздрави с триумфа в дуела.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР