Самият факт, че между първо и втори четене се правят

...
Самият факт, че между първо и втори четене се правят
Коментари Харесай

Мика Зайкова за детските надбавки: В промяната има две положителни крачки и три огромни фала

Самият факт, че сред първо и втори четене се вършат промени, приказва за безпорядък във фискалната политика. Това сподели за предаването пред Радио " Фокус " финансовият специалист Мика Зайкова за във връзка смяната на достъпа до. Първоначалната концепция беше те да са за всички фамилии с деца, а сред първо и второ четене в Закона за държавния бюджет за 2021 година се остави подоходният аршин. Припомняме, че аргументът беше, че по този начин ще има повече пари за служителите на реда, които стачкуваха с искане за нарастване на заплатите, поради това, че са на първа линия против разпространяването на ковид у нас.
Промяната в детските надбавки има две крачки в позитивна посока и три големи фала, изясни Мика Зайкова.
 Дилема: Детски надбавки за всички или повече пари за служители на реда и медици следващата година? Дилема: Детски надбавки за всички или повече пари за служители на реда и медици следващата година?
Да се резервира подоходният аршин за приемане на детски надбавки следващата година. Това оферират депутати от ГЕРБ с промени в бюджета. Мотив...
" В позитивна посока е обстоятелството, че детски надбавки ще получат фамилиите, които в действителност имат потребност от тях. Най-важното е, че се подвига доходния таван, въпреки и с малко, само че въпреки всичко ще има по-голям обсег на деца. Добре е, че се подвигат и самите надбавки, само че не е добре, че госпожа Дариткова, която направи предлагането, е пропуснала нещо значимо. Когато има две деца това е възпроизводство, тъй като и детските въздействат върху демографията, а когато има три деца това е приръст в демографията. Хубаво е да има растеж в детските за трите деца, с цел да има тласък за демографски приръст. Например детските за три деца с цел да са по 20 лева Хубаво е, че се резервират 20-те лв. за всяко дете след четири, тъй като по този метод не се подтикват маргиналните групи, които употребяват детските и други помощи за прехрана, а не работят ", разяснява финансовият специалист.
Според Мика Зайкова огромният фал е, че се опълчи Министерство на вътрешните работи и нарастването на техните заплати на детските надбавки. " Фал в претекстовете на Дариткова е и обстоятелството, че нарастването в заплатите на служителите на реда остава за постоянно, а при лекарите нарастванията са единствено за времето на коронакризата. Не може началник на водеща политическа партия да каже, че парите за деца ще бъдат дадени на служителите на реда. Това е контрапродуктивно. Управляващите не знаят какво да вършат с парите, с които разполагат ", разяснява още тя.
Срамно е и нарастването на заплатите на депутатите на фона на всичко това, сподели още Зайкова.

 Калфин: Вместо детски надбавки за всички по-добре детските градини да станат безвъзмездни Калфин: Вместо детски надбавки за всички по-добре детските градини да станат безвъзмездни
„ Това, което виждам, са разнообразни типове манипулнации в една система, кояно от ден на ден губи своя смисъл. В една пенсионна система...
Според нея актуалните ръководещи в България нямат потенциал.
Сигнал за разнобой измежду ръководещите във връзка детските надбавки, който може да заплаши приемането на Бюджет 2021,  дадоха през днешния ден и от Вътрешна македонска революционна организация. 
" Не знам какво се случва, защото тази концепция – всички деца да получават надбавки, беше една от най-хубавите. Някак без да бъде питан никой, група депутати от ГЕРБ си разрешиха да пренаредят неща. Категорично няма да подкрепим това – внесли сме корекция да няма подоходен аршин. Това съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов за смяната сред двете четения на Закона за държавния бюджет за 2021г. Попитан какво ще стане, в случай че ГЕРБ желае да наложи поправката, отговорът беше, че не би влезнал в тази реторика. Пари има единствено за маргиналните пластове на нацията, възмути се Веселинов и изиска да се вземе за граница междинният приход в страната. Тези пари са един от дребното ясни сигнали за поддръжка на раждаемостта, настоя Веселинов пред Българска национална телевизия. Той добави, че който не желае да получи детски надбавки, попълня заявление и не получава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР