Самет Али, представител на ресторант Космос, стана “Най-добър барман на

...
Самет Али, представител на ресторант Космос, стана “Най-добър барман на
Коментари Харесай

България избра Най-добър барман на годината

Самет Али, представител на ресторант Космос, стана “Най-добър барман на годината ”

Той ще има голямата горделивост и привилегия да показа България на международния край на World Class в Маями през септември.

Diageo Reserve World Class е най-престижното съревнование за бармани в света, което започва през 2009 година и се организира в България за втора поредна година. Над 20 от най-хубавите бармани от цялата страна се включиха в съревнованието в края на предходната година и през последните няколко месеца минаха през три провокации, свързани с разнообразни аспекти от изкуството и техниката на барманството. Финалистите застанаха зад бара още един път в PM Club, където се впуснаха в борба за място на международния край на World Class в Маями.

 barman 1

Финалът
Големият край на World Class България 2016 се организира в РМ Club под зоркия взор на звездно жури – Макс Ла Рока и Давид Риос, същински звезди в света на коктейлната просвета. Макс е определян като един от най-креативните и занимателни бармани и е притежател на купата World Class Барман на годината в Ирландия за 2010 година, което го води на международния край на World Class в Атина, където печели заветното 3-то място в света измежду 9000 бармани. Той е работил като барман и управител в някои от най-хубавите питейни заведения в света и сега заема позицията дипломат на Diageo Reserve World Class за Западна Европа. Давид Риос пък дефинира себе си като самообразован барман и стартира кариерата си като сомелиер в дребен ресторант – непретенциозно начало за индивида, който през 2013 година със размах печели международния край на World Class. Днес той е притежател на бара The Jigger Cocktail в Билбао и е притежател на още доста влиятелни национални и интернационалните награди.

 barman 3

Пътят до финала
В деня преди финала, десетимата финалисти стартираха с вкусов тест и скоростно извършване на покупки – на всеки от барманите бе провиснал стеснен бюджет, в границите на който те трябваше бързо и рационално да си набират всичко належащо за приготвянето на два коктейла, с които да впечатлят журито на 30-ти юни в предизвикването „ Пазарувай с мисъл “.

Същинският край на 30 юни стартира още от сутринта с предизвикването „ Авторски коктейл “, в което всеки участник разполагаше със 7 минути да сътвори и показа по най-атрактивен метод своя шедьовър. В идващия кръг от финала „ Пазарувай с мисъл “ барманите подготвиха питиета с продуктите, които са напазарували предния ден. След всяко едно от тези провокации отпадаха двамата финалисти, събрали минимум точки. До последното, и несъмнено най-зашеметяващо, предизвикателство „ Коктейли по часовник “ доближиха шестимата бармани с най-хубав резултат досега. Всеки от тях имаше тъкмо 6 минути, с цел да подготви 6 коктейла от международна класа.

 barman 2

Повече за надпреварата, финалистите и всичко забавно, обвързвано с World Class и актуалната коктейлна просвета може да наблюдавате на Фейсбук страницата на World Class.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР