Сакраменто Кингс загуби домакинството си на един от аутсайдерите в

...
Сакраменто Кингс загуби домакинството си на един от аутсайдерите в
Коментари Харесай

Сакраменто загуби домакинството си на Шарлът, Везенков не влезе в игра

Сакраменто Кингс загуби семейството си на един от новобранците в НБА - Шарлът Хорнетс. " Кралете " претърпяха проваляне със 104:111, а Александър Везенков въобще не се появи в игра. Преди няколко дни българинът влезе за едвам три минути при триумфа против Мемфис Гризлис.

Шарлът беше в серия от 11 следващи загуби, преди да изненада отбора на Майк Браун в столицата на Калифорния. " Стършелите " изиграха мощна последна четвърт и, водени от Тери Розиър и Майлс Бриджис, наказаха многото неточности на противника. Поражението остави Сакраменто на пето място в Западната конференция с баланс от 19 победи и 13 загуби.

" Кралете " не започнаха безапелационно, само че мощните изяви на Домантас Сабонис под двата коша попречиха на Шарлът да вземе преднина. Стрелбата от далечно разстояние на домакините също потръгна и първото спиране пристигна при 13:6 в интерес на отбора, воден от Майк Браун.

Преднината на Сакраменто съвсем се стопи след влизането на Малик Монк, който пое диригентската палка от Ди`Аарън Фокс в средата на първата четвърт. Това накара Майк Браун да изиска таймаут. Пропадането на домакините не спря и краят на интервала пристигна при задатък от 4 точки в интерес на Шарлът - 25:21.

Впечатляващо включване от пейката направи Алекс Лен. Украинският център на Сакраменто за малко време взе три битки и даде също толкоз асистенции, само че мощната игра на Тери Розиър оставаше проблем за " кралете ".

Въпреки че стегнаха отбраната до края на полувремето, баскетболистите на Майк Браун допускаха прекалено много неточности. Фокс последователно се засилва и влезе в ритъма на Сабонис и Крис Дуарте, които бяха на познатото си равнище. Плеймейкърът на Сакраменто взе нещта в свои ръце и " кралете " дръпнаха на почивката с 50:45.

Майлс Бриджис беше основната фигура за Шарлът на старта на третата част, когато " стършелите " още веднъж поведоха за малко. После Сабонис, Фокс и компания небрежно демонстрираха, че нямат желание да вършат повече дарове на гостите. След тройка на Фокс Сакраменто се откъсна с 6 точки, само че Тери Розиър подсети за себе си с точна пукотевица от приблизително разстояние.

Четвъртото нарушаване на Сабонис принуди Майк Браун да го размени с Алекс Лен, а неубедителният досега Малик Монк подвигна на крайници публиката в " Голдън Уан Сентър " с две следващи тройки. Шарлът обаче не се съобщи и влезе в последните 12 минути с закъснение от единствено 3 точки.

Везенков продължаваше да гледа в профил, а съотборниците му се опитваха да пречупят съпротивата на " стършелите ". Сабонис се завърна на паркета и вкара значим панер след асистенция на Трей Лайлс. Дуарте също подсети за себе си с сполучлива далечна пукотевица, само че в средата на последния интервал задатъкът на Кингс беше най-малък - 91:88.

Когато за домакините ставаше мъчно, Ди`Аарън Фокс излизаше на сцената. Гардът осъществя 4 следващи точки и приближи Сакраменто до успеха. Звездата на " кралете " взе съвсем всички стрелби до края на дуела. Негова неточност обаче докара до елементарен панер на Коуди Мартин и 40 секунди преди края Шарлът имаше преднина от 3 точки. " Стършелите " приключиха мача със серия от 10:0, само че остават четвъртият тим с най-лоши индикатори от началото на сезона в НБА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР