„Съжалявам, разбира се, но човек греши и когато греши, най-важното

...
„Съжалявам, разбира се, но човек греши и когато греши, най-важното
Коментари Харесай

Най-младият игумен, карал пиян: Моля за прошка

„ Съжалявам, несъмнено, само че човек бърка и когато бърка, най-важното след грешката му е да си вземе поука, да разбере какво е направил, да осъзнае и да не го прави вече”, споделя йеромонах Спиридон пред "Здравей, България " по NOVA.

Той е най-младият свещеник, само че преди време бе хванат да кара пийнал и без брошура. Това се е случило точно на Гергьовден. Йеромонах Спиридон, който е на 21 години и е свещеник на Чипровския манастир, е бил спрян за инспекция от контролните органи в Монтана. Той управлявал длъжностен автомобил, а дрегерът отчел 2,59 промила алкохол в кръвта. Божият чиновник отказал да даде кръвна проба.

Той получи 6 месеца условна присъда, а църквата го в профил като свещеник.

Това се случи поради лекомислието на младостта, в младостта човек най-вече бърка, само че има и най-вече сили. Изобличавам се като отговорен, призна той.

Човек като не мисли трезво, не работи съответно, споделя йеромонахът. Той приема нещата с смирение, признава той.

Искрено желая амнистия от всеки един, споделя Спиридон и прикани младите да го вземат за образец - и че една лекомислена постъпка може да им навреди. Той прикани околните му да се молят за него, тъй като когато има общение и молитва всичко минава по-леко.

Доволен е от свършеното в Чипровския манастир и се надява да се продължи по този начин.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР