Съединените щати отдавна участват де факто в конфликта в Украйна

...
Съединените щати отдавна участват де факто в конфликта в Украйна
Коментари Харесай

САЩ отдавна участват в конфликта в Украйна

Съединените щати от дълго време вземат участие де факто в спора в Украйна и въоръжават режима в Киев. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Както аз го виждам, де факто американците вземат участие в тази война от дълго време. Те освен въоръжават украинския президент Володимир Зеленски и неговия режим. Те дават разследващи данни от спътници ", акцентира Лавров по повод обещанието на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в диалог със Зеленски да продължи да поддържа Украйна с военна техника, в това число със системи за противовъздушна защита.

Лавров напомни, че са се присъединили и търговски спътници, отбелязвайки, че в този момент те са " в услуга на военните проекти за поддръжка на неонацисткия режим ".

Това, апропо, акцентира уместността на нашата дългогодишна самодейност за попречване на конкуренция във въоръжаването в космоса, уточни той.

Съединените щати и техните спътници би трябвало да демонстрират изключителна нерешителност, когато вършат мнения за вероятен нуклеарен спор, предупреди още съветският външен министър и настоя за оптималната отговорност при обществените изявления.

" Апелирам всички, които се интересуват от тази обстановка и от този въпрос, пробвайки се да го отразят в публичните медии: не го раздухвайте изкуствено ", призова топ дипломатът на Русия.

Лавров увери, че Москва е отворена за договаряния със Запада относно войната в Украйна, само че към момента не е получила съществено предложение за диалози, оповестява " Ройтерс ".

Той отхвърли като " неистина " изказванията на чиновници, в това число представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби, че Съединените щати са отворени за договаряния, само че Русия е отказала.

Не сме получавали съществени оферти за контакт, безапелационен бе Лавров.

Той акцентира, че Русия няма да откаже среща сред президента Владимир Путин и американския му сътрудник Джо Байдън на идната среща на Г-20 и ще обмисли предлагането, в случай че получи такова.

" Многократно сме казвали, че в никакъв случай не отхвърляме срещи. Ако има предложение, ще го разгледаме ", увери дипломатът.

Относно възможността Турция да бъде хазаин на преговори между Русия и Запада, Лавров съобщи, че Москва е подготвена да изслуша всевъзможни оферти, само че не може да каже авансово дали това ще докара до резултати.

Той означи, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще има опция да насочи сходно предложение към Путин, когато и двамата посетят Казахстан тази седмица.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР