Съединените щати, а не Русия или Китай, се превърнаха в

...
Съединените щати, а не Русия или Китай, се превърнаха в
Коментари Харесай

Китайското външно министерство: САЩ са основната заплаха за мирното изследване на Космоса

Съединените щати, а не Русия или Китай, се трансфораха в главната опасност за мирното проучване на Космоса. Това заяви в сряда представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан.

" Американската страна настойчиво подценява обстоятелствата и непрестанно приказва за опасността в Космоса, която сякаш съставляват Китай и Русия ", сподели той на брифинг. " Напротив, най-голямата опасност за сигурността на галактическото пространство са Съединените щати. "

Според китайския посланик Вашингтон се пробва да оклевети напъните на Пекин и Москва да изследват Вселената, с цел да „ основат предлог за милитаризацията на Космоса от страна на Съединените щати “. „ Съединените щати се придържат към метода на мислене на Студената война, прехвърляйки личната си отговорност върху другите “, акцентира Джао Лиджиан.

Както посочи той, Съединени американски щати финансират както публични, по този начин и търговски галактически планове, които в действителност се извършват за военни цели. Официалният представител също по този начин напомни, че Съединени американски щати не престават интензивно да натрупват капацитета на войските, предопределени за бойни дейности в околоземното пространство.

По-рано съветският президент Владимир Путин назова глобите, наложени от Съединени американски щати против предприятията на Роскосмос, " опит за ограничение на развиването " на съветската галактическа промишленост. Според съветския водач " няма друга логичност в това ".

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР