Съединените американски щати не вярват, че съществува заплаха Русия да

...
Съединените американски щати не вярват, че съществува заплаха Русия да
Коментари Харесай

САЩ не вярват, че съществува възможност за ядрена заплаха от страна на Русия

Съединените американски щати не имат вяра, че съществува опасност Русия да употребява нуклеарни оръжия макар неотдавнашната ескалация на реториката на Москва, сподели в петък почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати, съобщи Агенция Ройтерс.

„ Продължаваме да следим нуклеарните им качества всеки ден, по най-хубавия метод, и не оценяваме, че има опасност от потреблението на нуклеарно оръжие и няма опасност за територията на НАТО “, сподели пред кореспонденти служителят, поискал анонимност.

Руският външен министър, Сергей Лавров, сподели в понеделник, че Западът не би трябвало да подценява нарасналите опасности от нуклеарен спор.

Русия съобщи по-рано този месец, че възнамерява да разположи своите новоизпитани междуконтинентални балистични ракети " Сармат ", способни да нанесат нуклеарни удари против Съединените щати, до есента.

Британският министър председател Борис Джонсън сподели тази седмица, че не чака по-нататъшни съветски военни провали в Украйна да накарат Путин да употребява там тактически нуклеарни оръжия, като загатна, че съветският водач има място за маневриране и опция да постави завършек на спора.

По-рано този месец шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс сподели, че опасността Русия да употребява тактически или нуклеарни оръжия с дребен рандеман в Украйна не може да се приема безгрижно, само че че Централно разузнавателно управление на САЩ не е видяло доста на практика доказателства, засилващи тази угриженост.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР