Съединените американски щати не са променили позицията си относно забраната

...
Съединените американски щати не са променили позицията си относно забраната
Коментари Харесай

Пентагонът: САЩ са против използването на американско оръжие за удари на територията на Русия

" Съединените американски щати не са трансформирали позицията си по отношение на възбраната за потребление на американско оръжие за удари на територията на Русия. Украйна би трябвало да употребява такива оръжия извънредно за връщане на суверенни територии ". Това заяви Сабрина Сингх, заместител прессекретар на Пентагона, на брифинг, стенограмата от който е оповестена на уеб страницата на американското военно ведомство, представена от " Фокус ".

Отговаряйки на въпроси на публицисти Сабрина Сингх декларира: " Да, не сме трансформирали позицията си. Смятаме, че оборудването, качествата, които предоставяме на Украйна, които други страни дават на Украйна, би трябвало да се употребяват за връщане на украинската суверенна територия ".

На въпрос дали това е рекомендация към украинците или е наложително изискване, тя дава отговор:

" Ние направихме настояванията си много обществени по този въпрос. Отново желая да повторя, че във всяка една контактна група по въпросите на защитата на Украйна, която министърът (Лойд Остин) привиква, оръжията, които се дават, още веднъж са за потребление на бойното поле. И в диалозите си с министър (Рустем) Умеров министърът разисква по какъв начин най-добре могат да бъдат употребявани тези качества и ние имаме вяра, че това е в границите на украинската територия ".

По-рано Politico заяви, че украинските управляващи са съсредоточили напъните си да принудят администрацията на президента Джо Байдън да анулира възбраната за потребление на създадени в Съединени американски щати оръжия за нанасяне на удари в Русия. Тази възбрана им пречи да нападат съветските позиции, до момента в който руснаците приготвят офанзива против Харковска област.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР