Садово. Община Садово ще огласи финалиризането на проекта Услуги за

...
Садово. Община Садово ще огласи финалиризането на проекта Услуги за
Коментари Харесай

Пловдив: Община Садово ще огласи финалиризането на проекта „Услуги за социално включване и независим живот”

Садово. Община Садово ще огласи финалиризането на плана „ Услуги за обществено включване и самостоятелен живот в Община Садово ”, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ”, за непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Независим живот ” и съфинансиран от Европейския обществен фонд на Европейския съюз. Това заяви за Радио „ Фокус “-Пловдив кметът на общината Димитър Здравков. По плана са изпълнени 11 действия, с помощта на които се сътвори Център за почасово даване на услуги за обществено включване в общността в село Болярци на лица с увреждания.
В Центъра се дават медицински услуги на нуждаещите се, рехабилитациони и психически – съгласно действителните потребности на всеки консуматор на услугата. Също по плана са назначени домашни помощници /асистенти/, които оказват помощ по домовете на хора с увреждания и на възрастни хора /над 65-годишна възраст/, които не могат да се оправят сами в всекидневието. Общата стойност на плана е 499 700 лв.. Продължителността беше 24 месеца, считано от 06.10.2015 година.
За оповестяване на резултатите от плана и услугите, предоставени от Центъра и помощта в дома управлението на общината ще даде конференция от 11.00 часа, в залата на читалище „ Христо Смирненски – 1925 година ” в град Садово, площад „ Бойко Панайотов “ /срещу постройката на Общината/.
Участие в нея ще вземат кметът на общината, членовете на екипа за ръководство на плана и други лица.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР