Съдомиялните са ни в голяма помощ в домакинската работа и

...
Съдомиялните са ни в голяма помощ в домакинската работа и
Коментари Харесай

Кои са най-честите проблеми, които можем да имаме със съдомиялната?

Съдомиялните са ни в огромна помощ в домакинската работа и са незаменими за облекчаването на миенето на чинии и принадлежности. Тези, които имаме съдомиялни вкъщи, сме наясно какъв брой по-лесен е животът ни, щом вместо да търкаме чинии от засъхналата по тях лой и нечистотия, можем просто да натиснем копчето на съдомиялната и тя да свърши тази работа вместо нас, измивайки съдовете. Но в това време съществуват и разнообразни проблеми при работата с нея. Нека забележим кои са най-честите такива и по какъв начин да се оправим с тях.

Ако отворите вратата на съдомиялната по дъното и има вода, дали това е обикновено?
Нещата, които можете да измиете в миялната, само че не знаете
Вече знаете, че можете да заредите съдомиялната си машина с всевъзможни тигани, тенджери и кухненски джаджи и да ги накарате да излязат бл...
Прочети повече
Напълно е допустимо канализационната ви тръба да е запушена и заради тази причина е добре да повикате водопроводчик. Може да изпразните съдомиялната и да премахнете нейния филтър, като се уверите, че той не е запушен. Честите аргументи за запушвания за дребни костици от месо, счупени стъкла от чаши, като нормално мъчно може да бъде видяно до момента в който е във водата.

Съдовете в миялната ви излизат неизмити

Вероятно дюзите, от които водата излиза са запушени в машината. Затова би трябвало да изключите зареждането и и да я изпразните. После проверявате дребните дупки в нея, които могат да бъдат запушени и в случай че е нужно, ги почиствате с клечки за зъби. Ако има формирани запушвания, то водата няма да се нагрява добре и това ще докара до мъчно унищожаване на мазнини и нечистотия от съдовете.

Чашите са запотени, когато ги изкарате от съдомиялната

Може да ги натопите  в оцет за към пет минути. Ако след тяхното изсъхване помътняването изчезне, това значи, че евентуално имате твърда вода. Тя е повода за наслагванията от котлен камък освен по вашите съдове, само че и по детайлите от съдомиялната, което редуцира нейната употреба. По-добре е да употребявате препарати за омекотяване на водата. Щом измивате съдове от стъкло, би трябвало да се уверите, че водата не е настроена на доста висока температура.
Как да изваждаме " по-чисти " съдове от съдомиялната
Нищо не е по-неприятно от това да отворите съдомиялна машина след цикъл и да откриете, че всичките ви съдове са към момента мръсни. В повеч...
Прочети повече
Съдомиялната ви мирише на изгоряло

Напълно е допустимо в този случай, някой от нагревателите на машината да е изгорен или да се е разместил докосвайки някой детайл от пластмаса в нея. По-добре е да повикате механик допустимо най-бързо.

Как да предпазите цветни съдове?

Твърдата вода е най-честата причина за повреждане на цвета и орнаментите по съдовете. Затова е добре да ги изплаквате щедро и в случай че ви се наложи да пуснете  и спомагателна стратегия за изплакване, употребявайки и препарат  за омекотяване на водата.

От малката врата на машината непрестанно тече вода
Ето по какъв начин елементарно да удължиш живота на миялната машина
За семейството е доста комфортно да употребява миялна машина. Не се постанова някой от семейството да стои на мивката с гъба в ръка и да ми...
Прочети повече
Трябва да се уверите, че няма заседнали съдове или принадлежности по улеите на вратата на миялната ви машина. Добре е да прегледате и  уплътненията за разлепвания или изваждания, възпрепятстващи затварянето на вратата.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР