Съдия прие споразумение за признаване на вината между прокуратурата на

...
Съдия прие споразумение за признаване на вината между прокуратурата на
Коментари Харесай

Бивш учител и треньор от Горен Арлингтън, обвинен в изнасилване на ученичка, се призна за виновен

Съдия одобри съглашение за признание на виновността сред прокуратурата на окръг Медисън и някогашен преподавател и треньор от Горен Арлингтън, упрекнати от някогашен възпитаник, че я е изнасилил, започвайки когато тя е била на 12, договорка, която обвинителят му споделя, че е прекомерно снизходителна.

Джоел Кътлър, 48, се призна за отговорен във вторник в Общия съд на окръг Медисън по едно обвиняване за закононарушение, застрашаващо дете. В подмяна прокурорите отдръпнаха обвиняванията в обезчестяване, полово принуждение и нелегално полово държание с малолетно лице.

35-годишната Еси Бейрд бе поискала от гостуващия арбитър, назначен по делото, да отхвърли съглашението за признание на виновността по време на прочувствено чуване, заявявайки, че Кътлър заслужава да влезе в пандиза за това, което й аргументи сред 2000 и 2003 година

Пенсионираният арбитър от окръг Франклин Даниел Хоугън, служител като гостуващ арбитър, откакто единственият арбитър от окръг Медисън се отдръпна, одобри съглашение за признание на виновността сред прокурорите и Кътлър в понеделник.

Кътлър се отхвърли от лиценза си за преподаване и напусна учебните заведения в Горен Арлингтън като част от съглашението за признание на виновността. Той към този момент е подал оставка, сподели юристът му Марк Колинс.

Кътлър също няма да би трябвало да се записва като причинител на полово закононарушение, както бе изискал Беърд.

Във вторник Хоган подреди следствие преди присъдата и ще осъди Кътлър на по-късна дата. Обвинението и отбраната предлагат Хоугън да бъде наказан Кътлър на публичен надзор, постоянно именуван пробация, без време в пандиза, сподели основният помощник-прокурор на окръг Мадисън Майкъл Кламо.

Хоугън може да осъди Кътлър на до три години затвор затвор за признанието му за отговорен по обвиняването за тежко закононарушение.

Емоционално чуване за пледиране

Повече от 50 души се събраха в правосъдната зала във вторник, в това число членове на фамилията на Беърд и няколко от нейните някогашни учители.

Бейрд се изправи пред съда във вторник и приказва обстойно за това по какъв начин Кътлър я манипулира и я приготвя за връзка, която стартира, когато тя е била в шести клас в междинното учебно заведение в Хейстингс.

Тя сподели, че те е правила секс, когато е била на 12, в това число в заслон в кампуса на учебното заведение, цялостен с пистово съоръжение, в дома на родителите й и в дома на Кътлър в Лондон. " изнасилвач от родния град да излезе на независимост. "

Хоган си взе къса отмора, откакто Беърд приказва, преди да се върне в правосъдната зала и да й каже, че има вести, които тя няма да хареса.

Хоган изясни, че той има опит като прокурор и арбитър и че от време на време прокурорът би трябвало да избави най-хубавото решение, което счита, че може да получи въз основа на доказателствата. Той сподели, че юристите по делото знаят доста повече от съдията за наличните доказателства.

След чуването Кламо и прокурорът на окръг Медисън Никълъс Адкинс отхвърлиха да приказват непосредствено с The Dispatch по отношение на съглашението за признание на виновността. Адкинс сподели, че офисът му ще излезе с изказване по-късно.

В изказването, изпратено по имейл от офиса му, Адкинс сподели, че макар че, за жалост, количеството на качеството на доказателствата в даден случай е друго, тежестта на доказване оттатък основателното подозрение не се трансформира.

„ Всеки случай може да не се реши тъкмо както жертвата или обществеността желае, само че ние надълбоко почитаме тези отзиви и разочарованието, което идва с този резултат; и с цел да бъда прям, прокурорите постоянно споделят тези разочарования “, сподели Адкинс в квалифицираното изказване.

„ Гордея се с размера на работата на екипа в прокуратурата на окръг Медисън, изключително работата, която имат направено от името на жертвите на полово посягане. Ще продължим да се доверяваме, да вярваме и да работим от името на жертвите в нашата общественост ", написа Адкинс.

След чуването Беърд сподели, че е разочарована от чуването изхода и че прокурорите са я подвели да има вяра, че ще се борят за правдивост.

Тя сподели, че прокурорите на окръг Медисън не са следвали закона на Марси, закон за правата на жертвите в Охайо, и са се съветвали с нея, преди да създадат това съглашение за признание на виновността.

Офисът на Адкинс съобщи в оповестеното си изказване, че законът на Марси не е бил нарушен и прокуратурата е разискала вероятните обвинявания с Беърд.

Беърд сподели, че нейният случай демонстрира, че са нужни промени да бъдат предадени на наказателноправната система на Охайо, тъй че жертвите на полово принуждение да се почувстват упълномощени да излязат по-рано, до момента в който физическите доказателства могат да бъдат избавени.

„ Има безусловно други жертви на несъответствуващото държание на Джоел Кътлър “, сподели Беърд. Говорейки с тези хора, тя добави: „ Кажете на някого, започнете да говорите за това. Вярвайте, че ще ви повярват. “

Марк Колинс, един от юристите на Кътлър, сподели след чуването, че единодушието с тази молба е мъчно решение за Кътлър. Колинс отхвърли да разяснява повече детайлности по случая до произнасянето на присъдата.

Джоел Кътлър, преподавател и треньор, упрекнат през 2022 година

Кътлър беше преподавател по фитнес в началното учебно заведение Грийнвю, когато беше пуснат в заплатен отпуск. Той е нает от учебните заведения на Горен Арлингтън от 1999 година, само че не е преподавал в региона от образователната 2020-2021 година, съгласно представител на региона.

Кътлър е бил и основен треньор по футбол в Горен Арлингтън Гимназия от 2014 до 2018 година и треньор по футбол в Bishop Ready High School през 2012, 2013 и 2019 година

Бейрд сподели пред The ​​Dispatch, че Кътлър е бил неин треньор по писта в шести клас в междинното учебно заведение Hastings, когато е почнал подготвяйки я за полова връзка.

Само след години на терапия, сподели Беърд, тя откри куража да каже на управляващите какво й се е случило. Тя сподели, че усеща отговорност да излезе, с цел да отбрани други деца.

[email protected]

@LairdWrites

Тази публикация в началото се появи в The Columbus Dispatch: Бивш преподавател от Горен Арлингтън, упрекнат в обезчестяване на възпитаник, се призна за отговорен

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР