Съдът отказа да пусне двама българи (на 25 и на

...
Съдът отказа да пусне двама българи (на 25 и на
Коментари Харесай

Българи потресоха Холандия с тази схема: Използват нещастието на болни, за да ги обират

Съдът отхвърли да пусне двама българи (на 25 и на 48 г.), обвинени в огромен брой обири в лечебни заведения. Те бяха арестувани в Белгия, откакто в автомобила им са открити огромен брой артикули, написа холандският новинарски уебсайт Алгемеен Дагблад и Флагман бг. След ареста на двамата в Белгия, полицията стартира да проверява активността на мъжете в Хага и други градове.

Те откраднали портфейл от болница на 25 юни м.г. и прибрали най-малко 1000 евро, дружно с пропуща на жертвата.

На 31 август пък откраднали преносим компютър и портфейл, съдържащ 500 евро. Двамата изтеглили пари и от дебитната карта на жертвата си.

Полицейското следствие посочило, че българите направили обири в градовете Апълдоорн, Капела ан ден Айсел, Горхем, Албласердам и Лейдердорп.

Болниците там незабавно разпознали единия от двамата – извънредно пълен мъж.

Според прокуратурата обвинените влезнали в болничното заведение като гости, а по-късно обирали пациенти и медицински сестри. Не се стреснали даже от това да откраднат от човек, болен от рак. Двамата траяли закононарушенията си толкоз редовно и проведено, че съгласно държавното обвиняване те били проведена незаконна група. Именно това може да бъде уличаващо в идното дело.

„ Това е явен случай на мобилен престъпник “, съобщи прокурорът.

По време на правосъдната сесия през днешния ден, двамата мъже желаеха да бъдат освободени от ареста, тъй като били заболели. Затлъстелият обвинен съобщи, че има здравословни проблеми, а другият сподели, че пръстовите отпечатъци, открити върху откраднатите артикули, въобще не са негови.

Съдът обаче реши да задържи мъжете, поради „ твърдите позорения “. Делото ще продължи до 3 месеца.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР