Съд в щата Ню Мексико ще изяснява обстоятелствата около смъртта

...
Съд в щата Ню Мексико ще изяснява обстоятелствата около смъртта
Коментари Харесай

Започна делото за смъртта на българска лекарка в Албакърки

Съд в щата Ню Мексико ще обяснява събитията към гибелта на българска лекарка, която умря след злополука през януари 2016 година 51-годишната Теодора Константинова умира, откакто в нейната кола се врязва пикап, ръководен от Сара Касадос.

Пред съда в този момент стои задачата да реши дали тя е отговорна за случая, или той е резултат от неочаквана паникатака, поради която тя губи надзор над своя автомобил, написа bg-voice.com.

Делото стартира две години след трагичния случай в Албакърки, Ню Мексико. Срещу 29-годишната Сара Касадос има повдигнати общо 5 обвинявания, измежду които за безконтролно шофиране, неспазване разпоредбите на пътя и овакантяване на случая. Според полицията Касадос е карала със 70 благи в час при разрешени 35 наоколо до кръстовището на Louisiana Ave and Constitution. Пикапът, ръководен от Сара Касадос, се блъска в задницата на колата на лекар Константинова, която била спряла на червен светофар. Часове след случая българката издъхва в локалната болница.

Адвокатът й съобщи в съда при откриването на процеса в понеделник, че дамата е получила паникатака. Според прокуратурата обаче Касодос е знаела какво прави и сама е решила да кара в това положение, поради това Константинова е починала. След случая полицията открива Касодос на пода на близка клиника, размахвайки крайници и ръце и крещейки: " Адът пристигна! " Полицаите не са открили дамата да е била под въздействието на алкохол или опиати.

Съдбата на упрекнатата ще се реши от правосъдно жури. Ако бъде приета за отговорна, Сара Касодос може да получи до 12 години зад решетките.

Доктор Теодора Константинова е експерт по вътрешни заболявания и доцент в Университета на Ню Мексико. Тя е приключила Медицинския университет в София. Година след съдбовната злополука брачният партньор на Теодора Константинова благодари на всички, които си спомниха за нея, със известие на цяла страница в локалният вестник.

" Ние се молим за Теди и за всички други, чиито животи са отнети в злополука като тази ", написа тогава той. Д-р Константинов също е доктор по вътрешни заболявания и ревматология. Двамата имат наследник Никифор, който е поел по стъпките на родителите си и е студент по медицина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР