Събитието, което се провежда под патронажа на областния управител Иво

...
Събитието, което се провежда под патронажа на областния управител Иво
Коментари Харесай

Заместник областният управител Ани Арутюнян откри кръгла маса „Нови идеи, нови възможности“ за развитието на читалищата в област Видин

Събитието, което се организира под патронажа на регионалния шеф Иво Атанасов, по самодейност на Съюза на националните читалища и взаимно с Министерството на културата, събра в Конферентния център на държавната администрация представители на общо 18 читалища от района.

На срещата в задълбочена полемика бяха разисквани вероятности пред културно – просветните средища, проблеми и съответни способи за решаването им. „ Убедена съм в силата и водещата роля на читалищата за разпространяването на българските обичаи и нематериалност. Вярвам, че те дават искрица светлина в културния и публичен живот “, сподели заместител регионалният шеф Ани Арутюнян.

Д-р Николай Дойнов, з.ч.д - ръководител на Съюза на националните читалища подчертава върху обществената им функционалност в дребните обитаеми места, като уточни и образци от страната, където културно-просветната роля на българското читалище не контрастира със съвременността. За това представители на читалища от Видинска област желаеха защита от страна на страната и на Министерството на културата да могат, макар другите възможности, да запазят водещата си функционалност на национално читалищно дело с близо 170-годишната история в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР