С вкусни сосове месото е много по-апетитно и вкусно. Пригответе

...
С вкусни сосове месото е много по-апетитно и вкусно. Пригответе
Коментари Харесай

Вкусни сосове за месо

С вкусни сосове месото е доста по-апетитно и вкусно. Пригответе креолски сос, той е лют и разсънва апетита. Подходящ е освен за месо, а и за риба.

За приготвянето му са нужни 500 грама домати, 1 люта чушка, 4 маслини, 1 глава лук, 30 мл бяло вино, черен пипер, сол. Доматите се обелват, като авансово се попарят с вряла вода.

Нарязват се задушават се леко и по-късно се пасират. Лукът и алената чушка, нарязани на ситно, се запържват. Добавя се доматеното пюре и нарязаните маслини.

Добавят се черният пипер и солта, залива се с виното и се задушава петнадесет минути. По предпочитание този сос може да се направи по-пикантен или по-умерен.

Сос с топено сирене се подготвя от 800 грама консервирани домати, 1 чушка, подправки на усет, три скилидки чесън, 150 грама топено сирене. Чушката се изпича, обелва се и се нарязва на ситно.

 Вкусни сосове за месо

Доматите се пасират, прибавят се нарязаните на ситно чеснови скилидки и подправките. Слага се на котлона и когато заври, се прибавя нарязаното топено сирене и по избор – зелени подправки. Вари се, до момента в който сиренето не се разтопи, като непрекъснато се разбърква.

Сосът с коняк е подобаващ за месо, само че също по този начин и за риба и даже за десерти. Необходими са ви 200 мл коняк, 2 супени лъжици захар, 30 грама масло.

Захарта и маслото се разтопяват на муден огън, разбъркват се до еднородна примес и при непрестанно безредие се прибавя конякът. След като сосът кипне, незабавно се залива с него месото.

Пикантният сос е подобаващ за печено и пържено месо. Степента на пикантност се контролира по усет. Необходими са 2 домата, 1 глава лук, 1 люта чушка, 4 супени лъжици оцет, 2 супени лъжици зехтин.

Доматите се попарват с вряла вода и се обелват, нарязват се на ситно. Лукът се реже на ситно, както и лютата чушка. Всичко се смесва, залива се с авансово смесения със зехтина оцет, бърка се с миксер и се сервира охладен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР