С Учредително събрание бе създадена Местна инициативна група на територията

...
С Учредително събрание бе създадена Местна инициативна група на територията
Коментари Харесай

Създадоха Местна инициативна група Белослав

С Учредително заседание бе основана Местна инициативна група на територията на Община Белослав. Това е една от главните стъпки при реализирането на план по подмярка 19.1. " Помощ за подготвителни действия ", финансиран от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година В срещата се включиха представители на локалните управляващи, бизнеса, детските градини, учебните заведения и неправителствените организации на територията на общината, физически лица.

След учредяването на Сдружението с нестопанска цел " Местна инициативна група – Белослав " бе признат и Устав и бе определен Управителен съвет на организацията. Предстои приемане на Стратегия за Водено от общностите локално развиване. В случай, че тя бъде утвърдена от Управляващия орган на ПРСР 2014-2020, бенефициентите, кандидатстващи с европроекти посредством МИГ-а, ще могат да се възползват от финансов запас на обща стойност 2,3 млн. евро, оповестиха от Областния информативен център във Варна.

Сред главните цели, които си слага организацията с нестопанска цел, са: подкрепяне устойчивото развиване на територията на Община Белослав посредством създаването и използването на интегрирана Стратегия за водено от общностите локално развиване на конкурентоспособността, опазването на околната среда, подобряването на качеството на живот и разнообразяването на икономическите дейности; поддръжка за браншовете на селското стопанство и стимулиране развиването на неземеделски дейности; основаване на нови, по-качествени услуги в сходство с потребностите на локалното население; възстановяване на инфраструктурата; развиване на туризма; повишение на заетостта и увеличение на приходите на локалните поданици и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР