С трепет и вълнение най-вече от страна на новоприетите осмокласници

...
С трепет и вълнение най-вече от страна на новоприетите осмокласници
Коментари Харесай

Откриха учебната година в Професионалната гимназия по селско стопанство „Иван Мичурин“ – Долни чифлик 


С боязън и неспокойствие най-много от страна на новоприетите осмокласници стартира 15 септември в Професионалната гимназия по селско стопанство „ Иван Мичурин “ – Долни чифлик. За да ги поздрави, пристигна кметът на общината Красимира Анастасова.
„ Първият образователен ден е една от най-запомнящите се дати за всеки от нас. Училището е този прелъстителен знак, който дава началото и края на един логичен живот. Той е храмът, който събира в себе си разум и познание, просвета и изкуство, пътешествия и откриватели, болежка и победи. Доброто и качествено обучение и създаване на ценностна система и образование у младежите са нашият капитал за одобряване на България като съвременна европейска страна. Съвременните условия в страната и развиването на туризма в района изискват млади, образовани и способни фрагменти в региона на ресторантьорството и хотелиерството. През последните години в община Долни чифлик се разви изключително мощно туризмът в разнообразни посоки, които изискват добре подготвени фрагменти. Обучението по препоръчаните специалности – готвач, сервитьор-барман и помощник в дребния и междинен бизнес, направи ПГСС конкурентоспособно на пазара на професионалните учебни заведения, а приключилите фрагменти – реализуеми в специалностите си.
Скъпи възпитаници, пазете традициите на вашето учебно заведение. Умножавайте триумфите му. Почитайте всеотдайността на своите преподаватели. Не се отхвърляйте от фантазиите си, тъй като те са вашите криле. Скъпи зрелостници, искам ви сполучливо дипломиране и реализация в живота “ – съобщи в приветствието си към учениците, техните родители и учителите в гимназията госпожа Анастасова. Тя благодари на шефа на ПГСС Вълко Вълков за взаимната им работа по възобновяване базата на учебното заведение и помоли учениците да пазят парка, където се намира то.
От името на своите съученици водещите на тържеството благодариха на някогашните преподаватели Георги Иванов, Стоянка Русева, Милена Груева и госпожа Томова, за приноса им в развиването на учебното заведение.
Радослава Пенева от XII клас също поздрави всички присъстващи с първия образователен ден. „ След 31 седмици пътищата ни ще се разделят и всеки ще тръгне в друга посока. Ще сложим завършек на оправданията и безотговорността. Бъдещи осмокласници, стъпвайте самоуверено, мечтайте и дерзайте. Усвоявайте знанията и не се опасявайте. Предстоят ви доста незабравими и вълнуващи моменти. Скъпи учители, благодарим ви за търпението и всеотдайността през всичките тези години. Г-н Вълков, благодарим ви, че безчет пъти тествахме търпението ви. И че доста от нас са тук с помощта на вас “ – приключи Радослава.
Г-жа Ваня Атанасова прочете приветствени адреси до учебното заведение от разнообразни институции.
„ За мен днешният 15 септември е по-особен – сподели шефът на гимназията Вълко Вълков. – Това е 30-ата поредна година, през която откривам образователната година в това учебно заведение. Половината ми живот е минал тук, в това учебно заведение. Всеки от нас през днешния ден е с вярата за триумф, смелостта да си сложи високи цели и фантазиите за бъдещето. 65 години ПГСС „ Иван Мичурин “ – Долни чифлик, е учебно заведение за триумф с разрастващи се и съвременни специалности. С учители-професионалисти в своите области. Заедно с родителите, дружно съграждат мостовете на бъдещето, по които вървят нашите възпитаници. Нека всички дружно вървим по общия път на бъдещето, тъй като имаме достойнството и отговорността да го съграждаме “ – съобщи господин Вълков. Той показа и всички класни ръководители в учебното заведение.
Първият образователен ден мина обикновено във всички учебни заведения в общината. За първи път учебния предел пристъпиха 163 първолаци. Те получиха хубави дарове от управлението на общината – несесер с всичко належащо за работа в клас и брошура с български национални приказки. Гости в другите учебни заведения бяха и представители на община Долни чифлик:
В СУ „ Васил Левски “ Долни чифлик – Станка Тодорова, зам.-кмет по филантропичните дейностиВ ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – с. Старо Оряхово – Илия Илиев, шеф отдел „ ХД “В ОУ „ Христо Ботев “ – с. Пчелник – Мариела Христова, началник на звено за „ Вътрешен одит “В ОУ „ Паисий Хилендарски “ – с. Горен чифлик– Радка Стефанова, шеф на финансовия отделВ ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – с. Венелин – Тихомир Петров, шеф АПИОВ ОУ „ Христо Смирненски “ – с. Гроздьов о– Кина Павлова, секретар на общинатаВ ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – с. Голица – Веселина Георгиева, шеф на общинското общественото дружество.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР