С шоколадов тен и заредени с енергия се завръщат от

...
С шоколадов тен и заредени с енергия се завръщат от
Коментари Харесай

Съветник №1 на Пловдив замени Тасос с Черноморец

С шоколадов загар и заредени с сила се завръщат от летните отпуски корифеите на локалната власт в Пловдив, с цел да подхванат градските каузи. Повечето от тях са отмаряли от тежките проблеми на плажовете сред Черноморието и Егейско море, други в този момент се канят да си дадат отмора. Предпочитанията са разнообразни - едни хвалят нашенските морски курорти, други си падат по гръцките, трети избират родния балкан с студен въздух и без навалицата на плажуващите.



Държиков с дамата и внучетата на Черноморец

Председателят на Общинския съвет Александър Държиков, който става душа на всяка компания, изключително когато хване китарата и запее македонски и родопски песни, се разтоварва от сесиите на нашето море дружно с жена си, дъщерята, зетя и двете внучета.

Преди пандемията Държиков харесвал да почива на Тасос, възхищавайки се на чистите плажове и кристално бистрата вода и наслаждавайки се на великодушните морски блага. Но откогато вирусът сполетя света, шефът на локалния парламент е разкрил българската перла Черноморец. Вече няколко сезона поред отпрашват с жена му към този курорт.

„ Прекарахме доста радостно. Разхождахме се с яхта до най-големия български остров Свети Иван, любувахме се от палубата на залеза, хапвахме риба. В Черноморец не е по-скъпо от Пловдив, а и морето беше чисто, без медузи и водорасли “, споделя Държиков и съпоставя - морето в България е зелено, в Гърция - синьо. С внуците строели пясъчни крепости, а с дребния, качен на гърба, плувал до шамандурата. Държиков се научил да плува по пловдивските плажове, като студент бил в тима на института, взел участие в студентски и републикански надпревари и има три медала на 100 метра бруст.

„ Готов съм да преплувам Гребния канал по дължина, в случай че има набор да се състезаваме “, смее се Държиков.  

И кметът Здравко Димитров набирал сили в комплекс " Оазис " на Черноморието със брачната половинка си и двете им дъщери. Разказва, че морето е било по-чисто и с по-малко хора спрямо предходната година. Признава, че не му е останало доста време за отмора, тъй като непрекъснато го търсели по телефона по работа. Предпочитам нашето море, тук съм все едно вкъщи, споделя градоначалникът. Другото място, което поддържа тонуса му, е вилата в Бойково.



Неговият заместител по обществени услуги, спорт и юношески действия Георги Титюков ( на фотографията ) е изкарал една седмица в Созопол със брачната половинка си и трите им деца  - баткото Димитър и четиригодишните близначки Никол и София. „ Подкрепяме българската стопанска система “, споделя Титюков, който, преди да се родят дребните, обожавал да почива на Тасос.

Споделя, че цените в известния измежду туристите курорт са голословно високи, а обслужването не всеки път е на равнище. И дава образци - три бутилки вода по 750 мл, купени на плажа, костват 21 лв.. Салатите са по 20 лв. и нагоре, а салата лобстер, включена в менюто на ресторанта, шокира с цената си от 110 лв..

 
Георги Стаменов събирал загар в Гърция


Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов се е върнал обновен от Гърция, където почивал със брачната половинка и трите им деца. „ Водата там е по-чиста, храната - по-прясна, няма тълпа от хора. И в случай че съпоставим почивката с Несебър и Созопол, в Гърция излиза по-евтино “, твърди Стаменов.

Голяма салата за двама е сред 6,50 и 7,50 евро, главно ядене - 9-10 евро, вечеря със салати, калмари, октопод и други морски блага излиза по 20 евро на човек, разказва районният кмет. Според него нашенците си начисляват върху сметката по-голяма облага, по тази причина цените в елитните курорти са до небето.

 
Владимир Темелков тренира волейбол на плажа


Най-високият общински консултант Владимир Темелков разнообразява плуването с плажен волейбол на Черноморец. От дребен харесва този спорт, а в курорта е капитан на тима. 

Темелков почива със фамилията си към този момент няколко години на родното Черноморие. Разказва, че в Гърция не е ходил от 7-8 години. Водата тук е чиста, храната е хубава и на положителни цени, има другари, пътуването от Пловдив до морето е леко, на никое място не се чака и се стига бързо, показва преимуществата съветникът.

 



Константин Георгиев:
Край Кавала 4-членно семейство почива царски за 100 евро на ден
 

Общинският консултант Константин Георгиев се стяга със фамилията си за Гърция, в едно селце до Кавала, където негов прочут е построил къщи и ги дава чартърен. Не се съмнява, че ще си имат радостна почивка, тъй като се събират 6-7 фамилии.

„ Две години не съм ходил поради пандемията, само че избирам Гърция, тъй като тяхното море няма нищо общо с нашето. В Гърция нощувка и добра храна за четирима души костват 100 евро. При нас тези пари няма да стигнат.



 

Морето там е по-топло, а за непорочност да не приказваме - няма медузи, няма канализация, която се излива във водата. Няма здания, по-високи от два етажа, за разлика от бетонираното ни Черноморие. За всеки в хотела има безвъзмездни шезлонг и чадър, а в нашите хотели би трябвало да станеш в 5 часа, с цел да хвърлиш забрадка и да си запазиш шезлонг “, съпоставя съветникът.  

Неговият сътрудник в локалния парламент Владимир Кисьов  заминава със фамилията си при започване на септември в Лозенец, където има личен хотел, и смята, че основават прелестни условия за туристите, без да бият път до Гърция, чакайки да преминат границата с часове.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР