С постижението той се приближава още една стъпка към успех

...
С постижението той се приближава още една стъпка към успех
Коментари Харесай

Цанко Цанков завоюва още една победа, преплува и протока Кук в Нова Зеландия

С достижението той се доближава още една стъпка към триумф в Ocean Seven

Три от седемте маратона, които са включени във веригата Ocean Seven на Световната федерация WOWSA, са в спортната визитка на първенеца Цанко Цанков. Бургазлията съумя да преплува и протока Кук, поставяйки нов връх за време.

Условията бяха тежки през съвсем цялот отрано от 6 часа и 23 минути, за което Цанков преплува протока. Силните течения и температура на водата от 12 градуса по Целзий обаче не съумяха да пречупят спортния дух на плувеца и той съумя да сложи новият връх – най-хубавото достижение за 2024 година

Разстоянието, което маратонецът трябваше да премине по вода, бе 30.5 километра – от залива Перано на Южния остров до Терафити коуст на Северния.

Веднага след края на плуването двамата новозеландски съдии, които бяха на лодката зачетоха маратона за сполучлив, оповестиха от екипа на Цанков. В момента състезателят е в положително здраве,с естествени стойности и индикатори след прегледа от медицинските лица.
 Цанко Цанков театралничи с българския трикольор след триумфа в Нова Зеландия
Ocean Seven е предизвикателство към всички плувци маратонци, което е формирано от общо 7 провокации. Всички те са протоци, намиращи се по целия свят. Касае се за каналът Каталина в Съединени американски щати (32 км), Молокайския канал (44 км), Северния канал сред Шотландия и Ирландия (34 км), протока Кук (30 км), Английскят канал (34 км), протока Цугару в Япония (20 км) и протока Гибралтар (16 км).

Ако Цанко Цанков реши да се опитва с всички тези 7 провокации, той ще би трябвало да се бори с имена в плуването като Стивън Редмонд, Дарън Милър, Мишел Мейси и други. Първият в света, който е съумял да преплува и седемте протока, е Стивън Редмонд от Ирландия, който реализира крайната си цел на 14 юли 2012 година

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР