С пост в социалната мрежа Григорова разказа, че познанството й

...
С пост в социалната мрежа Григорова разказа, че познанството й
Коментари Харесай

Григорова обвини Костадинов, че опитал да я измами на кметските избори чрез приближен социолог

С пост в обществената мрежа Григорова описа, че познанството й с водача на " Възраждане " датира от дълго време около мъжа й, журналистът Калин Първанов, който е поддържал положителни връзки с Костадин Костадинов. Хронологично Григорова разказва по какъв начин по време на кметската акция е получила оферта да се откаже от конкуренцията и да поддържа претендента на " Възраждане ", в случай че социологическо изследване покаже, че той има повече късмет. Ако пък тя води, то тя ще получи поддръжката реципрочно.

След като не приела предлагането, излязло изследване от доближена на " Възраждане " организация, което й отредило четвъртото място, а след това се оказа, че тя е на косъм от спечелването на кметския пост.

Григорова стартира с роман за инцидентна среща с Костадинов пред Народното събрание предходната година, когато още не е била кандидат-кмет на Българска социалистическа партия.

" На излизане пред Народното събрание се бяхме спрели да приказваме с други депутати. Отпред спря парламентарен автомобил, излезе Костадинов, ръкува се с мен и заръча да предам поздрави. Познаваме се от дълго време. Мъжът, с който пребивавам - Калин Първанов, беше писал публикации за конфликта на Костадинов с Марешки преди години (ходи във Варна, срещна се с цялото дело против Марешки). Многократно е разгласил текстове на Костадинов в списание " Тема ", в което беше зам.-главен редактор. Т.е. поддържат положително другарство да го назовем ", написа лидерката на " Солидарна България ".

И разказва по какъв начин е получила офертата за сделка на кметския избор, която е отказала, като показва, че оставя изводите на публиката.



" По-късно одобрих поканата на Българска социалистическа партия и през разнообразни хора към мен стартира да идва една и съща оферта - 10 дни преди първи тур да се направи социологическо изследване. Ако то сочи, че аз имам късмет, претендентът на Възраждане ще се откаже и ще призове гласоподавателите да гласоподават за мен. Ако пък, съгласно това изследване, той има по-голям късмет, аз се отхвърлям и приканвам хората да гласоподават за него. Въобще не отговорих ", признава Ваня Григорова.

Няколко дни преди 29 октомври са били оповестени социологически данни, съгласно които преди всичко е претендентът на ГЕРБ Антон Хекимян с 25%, а на второ - Васил Терзиев с 23,8%. На трето място е излязъл претендентът на " Възраждане " с 20,1%. " А аз? На четвърто място, много зад третия с 16,2%. Чие е " изследването "? На организация " Адлайн ". Чия е компанията? Според комерсиалния указател, притежател е Анна Володиева Христова (200 лева капитал). Госпожата била помощник връзки на парламентарната група на " Възраждане ", прави отпратка към Костадинов някогашната общинска съветничка.

Тя напомня, че са последвали изказвания против нея от страна на водача на " Възраждане " и на собствен ред споделя съмнението, че не е изключено той да е получил " някой различен лев " от Делян Пеевски, с цел да я ругатни.

" След като номерът не мина, аз надделях претендента на ГЕРБ и отидох на балотаж, какво направи Костадинов? Започна да разгласява постове против мен. Включително в деня на балотажа. А откакто оказа помощ на посолствоТО да ме пребори в София, месеци по-късно продължава да се упражнява на мой тил. Ако Костадинов твърди, че Пеевски ми дава " някой различен лев ", е добре да има доказателства. А в случай че признава, че на него е дал, с цел да ме ругатни, няма да се учудя прекалено много. Предателството в София също може да не е било гратис ", приключва поста си Ваня Григорова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР