С първата си съвместна благотворителна инициатива, УниКредит Булбанк и Mastercard

...
С първата си съвместна благотворителна инициатива, УниКредит Булбанк и Mastercard
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк и Mastercard® осигуриха топла храна за празниците за 180 възрастни хора от Северозападна България

С първата си взаимна благотворителна самодейност, УниКредит Булбанк и Mastercard помогнаха на 180 възрастни хора от Северозападна България да посрещнат празниците с повече уют и топлота. Двете компании, които оповестиха началото на дълготрайното си стратегическото партньорство в средата на тази година, споделят и общи полезности - възстановяване на живота на хората благодарение на софтуерни нововъведения, поддръжка на смислени дела и просветителни стратегии.

Доказателство за това е самодейността „ Споделена топлота на Коледа “, с която Mastercard и УниКредит Булбанк зарадваха посетителите на Коледния парк на София на площад „ Славейков “. Тя беше дейна през целия месец декември и имаше за цел освен да запечата скъпи моменти, само че и да протегне ръка към нуждаещите се възрастни хора в Северозападна България.

В основата на самодейността беше специфичният фото ъгъл на Mastercard и УниКредит Булбанк. Всеки уикенд от месец декември, посетителите на Коледен парк имаха опцията да се снимат на него и да получат фрагментите си незабавно. Тези фотоси обаче имаха по-голямо значение от елементарните мемоари. Всяка споделена фотография в обществените мрежи се трансформира в вяра за възрастните хора в потребност.



За всяко шерване в обществените мрежи, Mastercard и УниКредит Булбанк се ангажираха да поддържат самодейността „ Да зарадваме баба или дядо за Коледа “ на фондация „ Дари храна, подари обич “. Целта беше една – да се обезпечи храна на възрастни хора в Северозападна България, която да помогне да посрещнат празниците с околните си хора в уют и топлота. Кампанията получи широка поддръжка от посетителите на Коледен парк и със взаимни старания бяха зарадвани общо 180 възрастни от села наоколо до град Берковица.

Повече за идеята ни споделя Вяра Кузманова, ръководител на Фондация „ Дари храна, подари обич “

Какво ви въодушеви да създадете самодейност, ориентирана към възрастните хора?

Желанието ни да помогнем. Възрастните хора са извънредно уязвима група в България, която се нуждае от поддръжка. Те са нашата история, нашият жив спомен, който считаме, че би трябвало да бъде поддържан. Те са тези, които ни припомнят за полезностите, които в забързаното си всекидневие значително забравяме. Не на последно място, въодушеви ни и опцията да можем да сме от изгода и да покрием съответни потребности за толкоз прекрасен мотив като Коледа.

Кой е най-запомнящият се миг от акцията тази година?

Не е единствено един, само че несъмнено това да видиш какъв брой доста хора се включват и желаят откровено да оказват помощ е нещо, което с екипа ще помним дълго време. Не сме очаквали, че ще получим толкоз огромна поддръжка освен от хората, само че и от огромни и одобрени компании каквито са и Mastercard, и УниКредит Булбанк. Едно от най-хубавите неща на сходни начинания е, че сплотяват хората. Емоционален миг, който също дълго ще помним е и срещите ни с възрастните хора, ръцете им, които треперят от наслада и признателност, когато им предаваме продуктите, опаковани с внимание за тях.



В духа на тематиката, какво е скъпо за вас?

За мен и екипа това е способността да доставяме наслада и топлота на тези, които имат най-голяма потребност. Трудно можем да опишем страстта, която изпитахме, когато посетихме възрастните хора. Всеки един от тях ни посрещна с усмивка, предложения ни в дома си. Всички, макар че са в потребност, колкото и малко да имат, се бяха подготвили за нашето посещаване. Очакваха ни с почерпка, нямаха самообладание да отделим най-малко 5 минути от времето си, с цел да си поговорим с тях, да заменяем няколко топли думи и пожелания. Ето тази страст е скъпа в днешно време.  



Съвместната самодейност на Mastercard и УниКредит Булбанк в Коледния парк в София улови магията на Коледа и съумя да сплоти всички гости към идеята, която поддържа. Благодарение на нея бяха подкрепени 180 възрастни индивида, които получиха артикули за празничната им вечеря.

През 2023 година Mastercard и УниКредит Булбанк подписаха стратегическо съглашение за дълготрайно партньорство в България. Общите полезности на двете компании включват възстановяване на живота на хората благодарение на софтуерни нововъведения, поддръжка на смислени дела и просветителни стратегии.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР