С пълна сила продължават загадъчните кончини на популярни лица и

...
С пълна сила продължават загадъчните кончини на популярни лица и
Коментари Харесай

Приятелят на Путин и главен редактор на Комсомолская правда - Сунгоркин, почина в планината

С цялостна мощ не престават загадъчните кончини на известни лица и знакови фигури, имащи доста власт в Русия. Поредният случай е с основният редактор на " Комсомолская истина " Владимир Сунгоркин. Той умря на 68-годишна възраст от инсулт по време на поход в планината, съобщи ТАСС.

По канала в " Телеграм " на " Комсомолская истина " се прецизира, че Сунгоркин е умрял в Приморие по време на експедиция.

" Трагедията се случи по време на експедиция за събиране на материали за книга за великия пионер на Далечния Изток Владимир Арсениев ", оповестява вестникът.

Сунгоркин бе измежду най-влиятелните персони в Русия и непосредствен другар на президента Владимир Путин. През април 2022 година Европейският съюз санкционира главния редактор на " Комсомолская истина " поради пропагандните материали в медията, съдействащи на диктаторския режим в Кремъл по всякакъв метод.

Мястото на гибелта на Сунгоркин е изключително любопитно - на 11 септември стана ясно, че ръководещият шеф на авиационната промишленост на Корпорацията за развиване на Далечния Изток и Арктика (КРДВ) Иван Печорин също е умрял в Приморския край.

Кончината на Печорин бе още по-нелепа - по данни на съветските медии той паднал от лодка наоколо до остров Руски.

От началото на нашествието съмнително доста набъбнаха смъртните случаи на авторитетни съветски жители, доста от които години наред поддържаха близки връзки с Кремъл. Най-често те се самоубиват.

Първи в злокобния лист е Александър Тюлаков. Той бе изпълнителен шеф на " Газпром ". На 25 февруари бе открит мъртъв в един от гаражите си в Санкт Петербург - ден след началото на нашествието.

Само три дни по-късно към Тюлаков се присъедини Михаил Уотфорд. Роден преди 66 години в някогашната Съветска оциалистическа република Украйна, той натрупа положение в петрола и природния газ. Уотфорд бе открит мъртъв в резиденцията си в Съри в Обединеното кралство. Негов градинар го разкрил обесен в гаража му.

Според полицейски източник няма подозрителни условия към гибелта му, напомня Би Би Си. 

На 24 март Василий Мелников, собственик на здравната компания " Медстом ", бе открит мъртъв дружно със брачната половинка си Галина и двете им деца в жилището им в Нижни Новгород в Русия. Според полицейски източници, представени от " Комерсант ", Мелников е намушкал с нож брачната половинка си и децата си, преди да се самоубие.  

На 18 април Владислав Аваев, някогашен върховен кадър на " Газпромбанк ", банковия филиал на съветския газов колос " Газпром ", бе открит мъртъв дружно със брачната половинка  и щерка си. Телата им бяха открити в първокласен московски апартамент. В ръцете на олигарха имало револвер. Смята се, че той  е умъртвил брачната половинка и детето си, преди да се самоубие. Преди " Газпромбак " Аваев е работил за кабинета на президента на Русия, както и за Държавната дума.

На идващия ден, 19 април, Сергей Протосеня, началник в съветския енергиен колос " Новатек ", беше открит мъртъв дружно с телата на брачната половинка и щерка си във вила чартърен в Лорет дел Мар в Испания. Олигархът бе открит обесен в градината на вилата си, а брачната половинка му и щерка му бяха открити убити с огнестрелно оръжие.

Според локалната медия " Телесинко " полицията работи по две версии - ликвидиране и самоубийство или тройно ликвидиране, скрито като битова покруса. Синът на Протосеня, който не е участвал на клането, упорства, че татко му не е кадърен да извърши сходни жестоки закононарушения.

Изглежда, че след май в орбитата около Путин доста се ускорява гравитацията, защото скачането от високо също се трансформира в предпочитан способ за някои олигарси да сложат завършек на живота си.

На 3 май генералният шеф на курорта " Красная поляна " (собственост на " Газпром) в Краснодарския край Андрей Круковски загина при рухване от пътя към Ачипсинската цитадела. Близък на Круковски показа тогава пред ТАСС по адрес на 37-годишния предприемач:

" Той обичаше планините и откри покой в ​​тях ".

Ден по-късно притежателят на верига заведения за хранене " Братя Каравайеви " Владимир Лякишев е открит мъртъв на балкона на жилището си. Източник на РБК оповестил, че 45-годишният мъж е имал огнестрелна рана на главата си.

На 5 юли съветската медия оповестява за гибелта на изпълнителния шеф на " Астра-Шипинг " (близка до " Газпром " компания) Юрий Воронов. РБК показва, че мъжът е открит мъртъв в басейн на комплекс в Ленинградския район. Воронов имал следи от огнестрелна рана по главата, а наоколо бил открит револвер.

Един от най-пресните случаи на хипотетично самоубил се руски олигарх е на председателя на съвета на шефовете на петролната компания " Лукойл " Равил Маганов. Той загина след рухване от прозореца на Централната клинична болница (ЦКБ) в Москва. Преди това Маганов бе признат поради тежки сърдечни проблеми.

По всичко проличава, че не е по никакъв начин елементарно да си съветски олигарх, управител на мощна компания или друга значима фигура в тези смутни времена за Руската федерация и върхушката от богопомазани от режима.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР