С открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя

...
С открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя
Коментари Харесай

Авиобаза Долна Митрополия ще отбележи своя празник с открит летателен ден

С открит летателен ден 12-та авиационна база ще означи своя празник и 81 години от началото на летателната активност на летище Долна Митрополия, съобщиха от Военновъздушните сили (ВВС) в своята Facebook страница.

Събитието ще е на 25 март (събота) от 10:00 ч. на летище Долна Митрополия.

Вратите за гости ще бъдат отворени в 09:00 часа. Пропускателният режим ще се реализира през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци), показват уредниците. 

Тържествената гала ще стартира в 10:00 ч. Летателната стратегия е с начален час 11:00 ч. Пилотите от 12-та авиационна база ще изпълнят полети със самолети “Pilatus ” РС-9М, L-39 “Albatros ” и ZLIN 242L. Във времето от 10:00 до 13:00 ч. посетителите могат да прегледат ревюто на авиационна, самолетообслужваща и специфична техника. Всички посетители ще имат опция да влязат в пилотската кабина на самолетите и да си създадат фотография за спомен. В центровете за наземен показ ще бъдат показани разнообразни типове леко стрелково оръжие, височинно съоръжение и летателни костюми. Ще могат да се качат и в кабината на противопожарния автомобил „ Мерцедес АКТРОС ”, както и да прегледат оборудването му. 

Единственото нещо, което мотивира работещите във ВВС е, че това са същински патриоти, които са приели идеята България за своя персонална, сподели през февруари пред Българска телеграфна агенция командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Николай Русев. 

Ако младежите търсят мощната страст, адреналина, в случай че са подготвени да се отдадат на нещо, което шепа хора по целия свят съумяват да го изживеят, да овладеят тази специалност, да вършат неща, които са непостижими за доста от хората, да вършат свръхестествени неща, да заповядат, сподели командирът в отговор на въпрос по какъв начин би стимулирал младежите да изберат Военновъздушни сили. Най-важното нещо, което ни стимулира, е, че служим на Родината и обществото си, добави командирът. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР