С особено внимание ще се следят стоките с етикети за

...
С особено внимание ще се следят стоките с етикети за
Коментари Харесай

КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден

С изключително внимание ще се наблюдават стоките с етикети за биопроизход

Продължават инспекциите в комерсиалните обекти преди Великден, оповестиха от Регионалната дирекция на Комисията за отбрана на потребителите в Бургас. Те обгръщат обозначаването на цените и дали офертите в магазините, както и тези на туроператорите, са действителни.

Проверките ще се правят взаимно с организацията за сигурност на храните /БАБХ/, Национална агенция за приходите и други институции. Акцентът ще падне върху питателните артикули, предлагани сезонно за Великден - агнешко месо, яйца и козунаци. Инспекторите ще ревизират и всевъзможни други артикули от първа нужда.

Потребителите всеобщо избират български хранителни артикули. Затова ще се следи за вярното обзначаване на техния генезис, като с изключително внимание ще се наблюдават стоките с етикети за биопроизход.

В сходство с настоящия Регламент на Европейски Съюз храни с означения на опаковката „ Био “ и „ Еко “ могат да се продават единствено от сертифицирани производители и търговци.

Във връзка с наближаващите Великденски празници от КЗП Бургас разпространиха и няколко съвета към потребителите:
- Да заобикалят да пазарят отвън комерсиалните обекти, изключително хранителни артикули
- При оповестени понижения е добре да съпоставят цените на стоките, като създадат инспекция в различен търговски обект или в Интернет
- Да подхождат доста деликатно към пазаруване на артикули, които се оферират в обществените мрежи


Потребителите могат да се извърнат към КЗП когато и да е, като ще има и дежурни екипи по празниците. Сигнали за нередности могат да се подават на телефон: 056 841246 или на е-поща.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР