С новото Народно събрание се появи мегдан и за нови

...
С новото Народно събрание се появи мегдан и за нови
Коментари Харесай

Големите врагове да отговорят на някои въпроси. Най-вече има ли барикада и от коя страна са

С новото Народно заседание се появи площад и за нови кавги. Парламентът не разочарова в първите заредени с очакване дни. Ето - единствено за една седмица депутатите към този момент се скараха по няколко посоки. Вече имаме нови радетели за свободата на словото, нищо че едните приказваха за изстиване на журналистически столчета, а другите пращаха поздрави от Пеевски при влизане в телевизионно студио. Вече има кавги за зелените документи и какъв брой би трябвало да са наложителни за депутатите в Народното събрание. И прочее…

Днес обаче се зароди един почтен сякаш сюжет, който несъзнателно провокира доста въпроси за това кой от коя страна на барикадата стои. Има ли въобще такава или тя е по-скоро в визиите на някои наивници.

Петък, коридорите на Народното събрание. Двама депутати - един по-нов и един не толкоз нов си вършат селфи с усмивки на лица. Чудесно - на работата са и старателно се трудят за националното богатство. Уж. Единият на фотоса е Владислав Панев от групата на зелените в “Демократична България”. Другият е Делян Пеевски - съзнателният и чист като момина сълза депутат, който в този парламент очевидно ще е постоянен. И да си призная - когато Пеевски сподели на публицистите пред ДАНС - “Само умерено, ще ме виждате често”, нямах концепция, че желанията му са таман такива.

Но тук казусът е различен. И този път този проблем не е Пеевски.

“Светът е оживял, тъй като се е смял”, написа Владислав Панев в персоналния си профил във Фейсбук преди към час, откакто ироничният сякаш фотос бе свален от обществената мрежа поради бурните ответни реакции. Господин Панев, на мен никак не ми стана смешно. Първо, тъй като не ми е по никакъв начин прелестно да виждам по какъв начин върли врагове се прегръщат за фотография по самодейност на който и да било. Второ, тъй като съм призвана да се колебая във всичко и всеки и сходни произволи не оказват помощ на никого. Най-малко пък на Вас.

Какво реализира фотографията Ви с Пеевски, господин Панев? Каква бе задачата на иронията? Как склонихте депутатът от Движение за права и свободи да се снима с Вас, в случай че всички заедно не можете да се понасяте? Защо свалихте фотографията, в случай че в нея не виждате нищо неправилно?

И един съвет, господин Панев. Шегата е като солта. Трябва да се използва с мярка. Казал го е Питагор.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР