С нови програми за над 16 млн. евро правителството на

...
С нови програми за над 16 млн. евро правителството на
Коментари Харесай

Кипър ще финансира изследователски проекти в авангардни научни области

С нови стратегии за над 16 млн. евро държавното управление на Кипър ще финансира проучвателен планове в авангардни области и ще поддържа присъединяване на младите учени в европейски научни действия. Отварянето им за кандидатстване бе оповестено във вторник от Фондацията за проучвания и нововъведения.

По най-мащабната стратегия, наречена " Острови на върхови достижения ", ще бъдат разпределени 12 млн. евро. Те са предопределени за новаторски планове, които могат да допринесат за подсилване на икономическото и стабилно развиване на страната при актуалните провокации, показаха от Фондацията за проучвания и нововъведения. Една от задачите е и да се даде опция на младите откриватели да управляват научни изследвания.

До 200 000 евро могат да получат проучвателен организации и компании, представители на частния и обществения бранш за предложенията си в избраните за цели естествени, инженерни и обществени науки, съобщи БНР.

2,5 млн. евро е бюджетът на програмата за поддръжка на развойни звена, с цел да се усили броят на откривателите, разработващи реформаторски планове в основни области, и да се подсигурява тяхното стабилно финансиране.

Целта на три стратегии за общо съвсем 2 млн. евро е да се ускори присъединяване на млади кипърски учени в дейностите на Европейския проучвателен съвет. Средствата са обезпечени от национални и европейски фондове.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР