С настъпването на пролетта градините започват да раждат разнообразие от

...
С настъпването на пролетта градините започват да раждат разнообразие от
Коментари Харесай

Вкусни разядки с хартисалите ни яйца от Великден

С настъпването на пролетта градините стартират да раждат многообразие от пресни зеленчуци, които могат да бъдат включени в разнообразни ястия, като прибавим и останалите ни яйца от Великден става съвършената рецепта за забързаното ни всекидневие.

Съставки:
6 твърдо сварени яйца1 връзка свеж лапад1 шепа листа от левурда1/2 чаша нарязан свеж лук1/2 чаша кисело мляко2 супени лъжици зехтинСол и черен пипер на вкусПо предпочитание: репички, рукола или други култивиран зеленчуци
Инструкции:
Нарежете яйцата на кубчета и ги поставете в огромна купа.Измийте и подсушете листата от лапад и левурда. Отстранете стъблата и нарежете листата на тънки ленти. Добавете ги към купата с яйца.Добавете нарязания свеж лук към купата и разбъркайте добре.В обособена купа смесете киселото мляко със зехтина. Подправете със сол и черен пипер на усет.Изсипете киселото мляко върху яйчената примес и деликатно разбъркайте, с цел да се комбинират всички съставки.Охладете салатата за най-малко 30 минути преди сервиране, с цел да позволите усетите да се смесят. По предпочитание можете да гарнирате със ситно нарязани билки или в допълнение кисело мляко.
Тази свежа пролетна салата с варени яйца и култивиран зеленчуци е освен вкусна, само че и питателна, с помощта на изобилието от витамини и минерали, обезпечени от включените зеленчуци. Сервирайте я като странично ядене или като лека закуска и й се насладете през топлия пролетен сезон.

Яйчена салата с лапад и левурда

Съставки:
6 твърдо сварени яйца1 връзка свеж лапад1 шепа листа от левурда1/2 чаша нарязан свеж лук2 супени лъжици зехтинСол и черен пипер на усет
Инструкции:

Нарежете яйцата на кубчета и ги поставете в огромна купа.

Измийте и подсушете листата от лапад и левурда. Отстранете стъблата и нарежете листата на тънки ленти. Добавете ги към купата с яйца.

Добавете нарязания свеж лук към купата и разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер на усет.

Внимателно разбъркайте, с цел да се комбинират всички съставки.

Охладете салатата за най-малко 30 минути преди сервиране, с цел да позволите усетите да се смесят. По предпочитание можете да гарнирате със ситно нарязани билки или в допълнение кисело мляко.

Салата с киноа и варени яйца
Салатата с киноа и варени яйца е здравословно и вкусно ядене, което употребява вашите останали великденски яйца и киноа, известна зърнена просвета с високо наличие на протеини и фибри. Тази салата е идеална за обяд или вечеря и може елементарно да бъде приспособена въз основа на вашите желания за усет и наличност на съставки.

Съставки:
1 чаша варена киноа6 твърдо сварени яйца1/2 чаша нарязан свеж лук1/2 чаша нарязани чери домати1/2 чаша нарязан краставица1/4 чаша нарязан свеж кориандър1/4 чаша нарязан свеж магданоз1/4 чаша балсамов оцет2 супени лъжици зехтин1 супена лъжица мед или кленов сиропСол и черен пипер на вкусПо предпочитание: печени ядки (като бадеми или орехи), настъргано сирене или други зеленчуци (като авокадо или чушки)
Инструкции:
Сгответе киноата съгласно инструкциите на опаковката, нормално посредством варене в подсолена вода за към 15-20 минути. Оставете я да изстине.Нарежете яйцата на кубчета и ги поставете в огромна купа.Измийте и подсушете пресния лук, чери доматите, краставиците, кориандъра и магданоза. Нарежете ги на мечтаната от вас величина и ги прибавете към купата с яйца.В обособена купа смесете балсамовия оцет, зехтина и меда или кленовия сироп. Подправете със сол и черен пипер на усет.Изсипете дресинга върху яйчената примес и разбъркайте добре, с цел да се комбинират всички съставки.Хладно салатата за най-малко 30 минути преди сервиране, с цел да позволите усетите да се смесят. По предпочитание можете да гарнирате със ситно нарязани билки, печени ядки или настъргано сирене.
Тази салата с киноа и варени яйца е освен вкусна, само че и хранителна, осигуряваща протеини, фибри и съществени хранителни субстанции от включените съставки. Сервирайте я като странично ядене или като лека закуска и й се насладете през цялата година, освен по време на празничния сезон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР