С настъпването на пролетта Елин Пелин се подготвя за едно

...
С настъпването на пролетта Елин Пелин се подготвя за едно
Коментари Харесай

Празник на пролетта и народните танци в сърцето на Елин Пелин

С настъпването на пролетта Елин Пелин се приготвя за едно от най-оживените и цветни събития в своя календар — празнична детска пролетна хоротека , която ще се състои на площад „ Независимост “. Всички поданици и посетители на града са поканени да станат част от този магически ден на 22 март 2024 година, който дава обещание да зареди с позитивни страсти и да трансформира началото на пролетта в незабравимо прекарване.

Празникът ще стартира в 12:15 часа с празнична детска хоротека, където най-малките поданици на Елин Пелин ще покажат своите умения в танца и ще заредят всички с пролетно въодушевление. Ученици и деца от разнообразни възрасти ще се включат в тази красива традиция, демонстрирайки любовта си към българските национални хора и танцовото изкуство.

От 18:00 часа ще продължи с присъединяване на танцовите клубове от община Елин Пелин. Те ще извият хора дружно с жителите на града, обещавайки едно незабравимо преживяване , изпълнено с музика, танци и доста усмивки. Това събитие освен празнува пролетта, само че и акцентира смисъла на националните обичаи и културното завещание на България.

Община Елин Пелин кани всеки, който носи в сърцето си любовта към танцовото изкуство и българските национални хора , да се причисли към този празник на общността и културата. Събитието съставлява неповторима опция за дребни и огромни да споделят дружно насладата от танца и да посрещнат пролетта с отворени сърца. От Община Елин Пелин приканиха:

„ Нека дружно посрещнем пролетта с танци и усмивки, вдъхновявайки се от благосъстоянието на българската просвета и обичаи. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР