С нарастващата екологична несигурност, причинена от изменението на климата, има

...
С нарастващата екологична несигурност, причинена от изменението на климата, има
Коментари Харесай

Защо отстраняването на течове е ключов фокус за компаниите за водоснабдяване – както сега, така и в бъдеще

С възходящата екологична неустановеност, породена от изменението на климата, има ясна и неотложна нужда да се подготвим за най-лошите му резултати – не на последно място тези под формата на дефицит на вода. Написаното е на стената – водоснабдителните компании ще би трябвало да усилят вложенията си, с цел да обновят остарялата инфраструктура, с десетки хиляди благи тръби, податливи на течове, които би трябвало да бъдат заменени. Процесът към този момент е почнал, само че е сложна логистична задача.

Когато погледнете обстоятелствата, надали е изненадващо, че в Обединеното кралство се случват суши, макар че има повече от справедливия дял на преваляванията. Според Ofwat, Органът за контролиране на водните услуги, мрежата в Лондон и Югоизточната част изпуска 600 милиона литра вода дневно – еквивалентът на 270 плувни басейна с олимпийски размери с вода.

Сушите са релативно общ артикул на климата на Обединеното кралство, нормално се случва на всеки пет до 10 години. Лятото на 2022 година беше едно от най-сух...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР