С напредъка на технологиите много богати ексцентрици или техните наследници

...
С напредъка на технологиите много богати ексцентрици или техните наследници
Коментари Харесай

Физик изпраща ДНК на Луната, мечтае извънземните да създадат негови клонинги

С напредъка на технологиите доста богати ексцентрици или техните наследници избират странни способи за погребения. Различни компании по света оферират огромно многообразие от благоприятни условия за изпращане на починалия в отвъдното – от аквамация до ужасяващия свят на криониката.
От 1994 година компанията за галактически погребения Celestis предлага услугата да качва тленните останките на своите клиенти на борда на галактически кораби или други апарати. После капсулите с праха се пускат в околоземна орбита или в дълбокия Космос, където остават до края на света. Амбициите на по-богатите и егоцентрични клиенти стигат и до Луната. В дословния смисъл. 
По време на първия си полет през 1997 година компанията изстрелва в околоземна орбита останките на основателя на „ Стар Трек “ Джийн Родънбъри и научния идеалист Джерард О'Нийл, физикът зад дизайна на галактическото местообитание, прочут като „ цилиндъра на О'Нийл “.
Прахът на Нишел Никълс, която изигра лейтенант Ухура в „ Стар Трек “, също се рее в безвъздушното пространство. 
Неотдавна в изявление за New York Times избралите галактически погребения описаха претекстовете си за странното решение. Причините са от боязън от тъмнината и пръстта върху ковчега до любовта им към незнайното.
Професорът по физика Кенет Ом съобщи, че възнамерява да изпрати своята ДНК на южния полюс на Луната. Освен че дава опция на околните си да мислят за него, когато гледат нагоре към естествения ни сателит, Ом изстрелва своята ДНК там и с „ на практика “ цели. Той сподели пред New York Times, че може пък в миналото напредналото човечество или извънземни цивилизации да открият неговата ДНК 30-40 000 години напред в бъдещето и да я употребяват за нещо вълнуващо. 
Ом допусна, че извънземните могат да клонират някой Кен Ом и да го сложат в междугалактически зоопарк, да вземем за пример. Или да основат войска от клонинги на Кен, които да бъдат разпратени из цялата галактика. 
„ Мемориалните капсули Celestis, носещи кремирани остатъци и ДНК, ще останат на лунната повърхнина като непрекъсната респект към безстрашните души, които в никакъв случай не са спирали да доближават до звездите “, се споделя в уеб страницата на компанията.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР