С началото на май крипто общността с нетърпение очаква предстоящи

...
С началото на май крипто общността с нетърпение очаква предстоящи
Коментари Харесай

Ето кои важни събития през май могат да повлияят на цената на Биткойн

С началото на май крипто общността с неспокойствие чака идни събития, които биха могли да оформят траекторията на Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути.

Забележителни измежду тях са основни дати, подчертани от Wu Blockchain, предлагащи прозрения за евентуалното влияние върху пазара през целия месец.

Търговците наблюдават от близко решението на Федералния запас за лихвените проценти, планувано за сряда, 1 май. Очакванията са към поддържане на настоящите лихвени проценти, като огромно внимание е ориентирано към коментара на ръководителя на Фед Джером Пауъл, който се чака да хвърли светлина върху изискванията, нужни за бъдещи корекции на лихвените проценти.

Срещата тази седмица съответствува с последните стопански данни, отразяващи спада в потребителското доверие и непрекъснатия напън върху заплатите. Предишните изказвания на Пауъл подчертаха предизвикването за ограничение на инфлацията, като в същото време се резервира жизнеността на пазара на труда.

Като се имат поради последните стопански индикатори и упованията за постоянен отчет за работните места, се чака позицията на Пауъл по отношение на паричната политика да остане непоколебима.

Друго удивително събитие, планувано за 15 май, е публикуването на априлския показател на потребителските цени (CPI) в Съединените щати. Едновременно с това крипто общността чака евентуални утвърждения за спот Етериум ETF от Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC), като удобният резултат евентуално ще провокира нараснала пазарна интензивност.

Биткойн беше изправен пред забележителен низходящ напън в сряда, преживявайки спад от 9%, отбелязвайки най-слабото му показване от края на 2022 година насам, защото вложителите изтеглиха голям капитал от крипто пространството.

Тъй като Биткойн пада докрай в границите на деня от $56,500 и продължава загубите за втори следващ ден от последните върхове от $64,727, терзанията по отношение на устойчивите високи лихвени проценти наподобява оказват въздействие върху пазарите на криптовалути, доказателство за което е по-дълбокото промяна на Биткойн.

След спад от 16% през април настоящата цена на Биткойн е с 22% под историческия връх от близо $74,000, сигнализирайки за преобладаващи мечи настроения на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР