С многобройните дъждове напоследък запалените градинари вероятно се притесняват от

...
С многобройните дъждове напоследък запалените градинари вероятно се притесняват от
Коментари Харесай

Охлюви в атака - как да спасим градината си евтино и естествено

С многочислените дъждове в последно време запалените градинари евентуално се тормозят от появяването на повече плевели в градините им. Но това надалеч не е единственият проблем, който може да засегне растенията - градините са дом на голям брой същества, които нападат културите, като някои от тях обичат да дъвчат листата. Сред тях безспорно са охлювите. И с метеорологичните условия в последно време, се основават чудесни условия за живот на тези очарователни и лигави същества.
 Микроскопичните охлюви, Angustopila psammion и животните, огромни колкото песъчинка
Животните, огромни колкото песъчинка

Още от чудесата на фауната

Но не всичко е изгубено: феновете на градината, които се пробват да отглеждат растения, без да употребяват нападателни препарати, ще се радват да схванат, че има на ниска цена, елементарен и натурален метод да се отървем от слузестите създания. И на всичкото от горната страна, въпросната система не е толкоз насилствена, колкото доста други.

Методът, който става все по-популярен измежду потребителите на обществените мрежи, включва слагане на натрошени черупки от яйца към нашите растения. Теорията зад тази система е, че острите ръбове на черупките ще попречат на охлювите да пълзят по тях и затова ще лимитират достъпа им до културите ни, като ги запазят в сигурност. Този способ освен е безвъзмезден за хората, които ядат яйца и по този начин или другояче разполагат с много черупки, само че е и по-малко нездравословен от оставянето на токсични препарати.
 Снимка 623192

От All About Slug обаче означават нещо доста значимо, което би трябвало да създадем преди да сложим черупките от яйцата в градината си. А точно да се постараем да са добре измити и без останки от яйце по тях, тъй като следите от яйцата в действителност притеглят охлювите, които първо изяждат остатъците, а след това се насочат и към растенията ни. 
 Снимка 623193

Както пишат от Daily Mail, въпреки някои да показват подозрения по отношение на този метод, постоянно си коства да опитаме, тъй като в случай че се получи, хем ще спасим растенията от охлювите, хем ще използваме нещо на ниска цена, натурално и екосъобразно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР