С минута мълчания служебният кабинет почете паметта на младши инспектор

...
С минута мълчания служебният кабинет почете паметта на младши инспектор
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Българската държава ще защити паметта на младши инспектор Петър Бъчваров и живота на българските мъже и жени, които охраняват границата ни

С минута мълчания служебният кабинет уважи паметта на младши контрольор Петър Бъчваров, изгубил живота си, защитавайки българската държавна граница.

„ Искрени съболезнования към фамилията, околните, приятелите и сътрудниците на младши контрольор Петър Бъчваров. Българската страна ще направи нужното, с цел да отбрани паметта на Петър и живота на българските мъже и дами, които охраняват границата ни “, съобщи министър-председателят Гълъб Донев преди началото на постоянното държавно съвещание.

Премиерът означи, че убийството на границата задейства лавина от версии, догатки, разбори, мнения, както и обвинявания за прекачване на отговорност. „ Служебното държавно управление носи своята отговорност за разрешаване на наследените рецесии към този момент съвсем 100 дни. Толкова време мина от 2 август. Обикновено 100 дни е времето, с което едно постоянно държавно управление има привилегията да разполага с заем на доверие. Служебното държавно управление нямаше и 100 секунди “, уточни министър председателят. Донев бе безапелационен, че политическите изявления за аргументите, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. „ Да сочиш с пръст служебното държавно управление като отговорно за гибелта на български служител на реда, с цел да отклоняваш вниманието от главната задача, която имат политическите сили сега – сформиране на постоянно държавно управление и приемане на неотложните закони, е демонстрация на пренебрежение към българските жители “, съобщи министър-председателят.

Донев подчертава, че когато приказваме за сигурността на българската граница, в действителност слагаме тематиката за националната сигурност и суверенитета на българската страна. „ Всяка неточна дума против нашата граница е изстрел против престижа на България “, акцентира министър председателят.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР