С малко въображение и сръчност на ръцете, може да приготвите

...
С малко въображение и сръчност на ръцете, може да приготвите
Коментари Харесай

Торта Автомонтьор

С малко въображение и умелост на ръцете, може да приготвите не просто торта, а персонално обръщение за тези, които обичате

Необходими Продукти

за блатовете


● яйца - 8 бр.
● захар - 400 г
● олио - 8 с.л.
● вода - 8 с.л. топла
● брашно - 400 г
● бакпулвер - 2 бр.
● какао - 4 с.л.

за крема


● крем - 3 бр. Оле
● прясно мляко - 1.200 л
● сметана - 400 мл
● глазура - 300 г Брюле
● захарен сироп

Начин на подготвяне

Приготвяне на блатовете: за всеки блат се разрушават 2 яйца, 100 г захар, 100 г брашно, 1/2 бакпулвер. За кафявите блатове добавяте какаото. Всеки блат печете на 180 градуса за към 20 минути.

Така направете с всички блатове и ги оставете да се охладят. С помощта на кръгове с друга величина изрежете кръгове първо от белите блатове, а по-късно и кафявите.

Разменете им местата, тъй като би трябвало да получите 4 шахматни блата. Пригответе крема съгласно напътствието на опаковката. Към него прибавете сметаната и брюлето (2-3 с.л). Разбъркайте добре.

Поставете 1 блат върху поднос. Сиропирайте със захарен сироп и намажете с част от крема. Похлупете с втори блат(но да се разминават цветовете). Пак сиропирайте и намажете с крем.

Покрийте с трети блат и намажете цялата торта с крем. Оставете в хладилника да стегне, намажете със сметана и оцветена глазура. Украсете с приготвените авансово фигурки от фондан.

Тортата е приготвена с три блата, вие може да употребявате и четвъртия блат, по този начин ще стане по-висока.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР